Hjem Nyheter Norsk rapport: Savnet kunnskap om Libya – bombet landet likevel

Norsk rapport: Savnet kunnskap om Libya – bombet landet likevel

5

GLOBALISME En norsk statlig rapport viser at Norge hadde ytterst begrenset kunnskap om forholdene i Libya under Gaddafi. Likevel ble det tatt en beslutning om å slutte seg til den USA-anførte militærintervensjonen av landet.

Et norsk F16-fly som lander etter et bombeoppdrag i Libya, mars 2011. Foto: NATO/CC BY-NC-ND 2.0.

Det var i år 2011 at Norge i all hast sluttet seg til sine amerikanske allierte for å bombe Libya, til tross for at det ikke fantes noen større kunnskap om hva som foregikk i Libya, og hva krigføringen faktisk ville lede til, rapporterer RT og siterer en norsk statlig rapport om emnet.

Kommisjonen som ble ledet av Jan Petersen (H) kunne konstatere at kunnskapen om Libya var «svært liten» da det ble besluttet å hjelpe med å bombe det nordafrikanske landet, samt at mye av informasjonen beslutningen ble fattet utifra kom fra massemedia og andre nasjoners rapportering.

– Når man ser på hva som hendte i ettertid, med Libya som en grobunn for terrorisme, så er det her ikke en beslutning å være stolte av, forteller Senterpartiets tidligere leder Liv Signe Navarsete.

Audun Lysbakken, partileder for SV, går enda lenger og mener at Norge ikke burde deltatt i krigen mot Libya og dets leder Muammar al-Gaddafi overhodet.

Morten Boas ved Norwegian Foreign Policy Institute sier til RT at den nye informasjonen er «ganske smertefull» for politikerne, at de var ganske naive og ikke forstod hva krigen i Libya ville lede til. Han påpeker videre at andre nasjoner som deltok i krigen hadde alt annet enn humanitære anledninger for å gjøre så.

– De andre sentrale aktørene så forbi det humanitære resonnement og var i utgangspunktet bare interessert i et regimeskifte, det å bli kvitt Gaddafi. Jeg tror ikke nødvendigvis at alle norske politikere forstod dette.

Totalt sett deltok Norge med seks fly av typen F16 våren og sommeren 2011, og det ble da sluppet totalt 588 bomber på libyske mål. Antallet døde eller skadde er ukjent.

Rapporten kan leses i sin helhet HER.

Les også:
Yinon-planen og Stor-Israel
Sionistiske planer for Midtøsten
– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
Israel innrømmer å ha bevæpnet rebeller i Syria
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
BBC-produsent: Bildene fra «gassangrepet» i Syria var falske
Ville ha krig i Syria og felle Assad – for å hjelpe Israel
Gulfkrigen
Antisionister rykket frem i libanesisk valg
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Ødeleggelsen av Libya, Nord-Afrikas mest vellykkede land, var et regimeskifte for å fjerne Khadaffi, akkurat som i Irak med Saddam Hussein, mens det ikke lyktes å bli kvitt Assad i Syria. Alt dette føyer seg inn i agendaen «å bli kvitt Israels fiender», som bl.a. USA gjentatte ganger har latt seg involvere i, og i Libya sammen med Norge og Nato. Resultatet er m.a. at «migrasjonen» via Libya, over Middelhavet, vokste til en tsunami i 2015, noe som vel også var hensikten, nemlig å oversvømme Europa med afrikanske «flyktninger», noe Italia har satt en stopper for siden ifjor.

Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

«Alt for Israel», sier sionistene og går til krig mot den ene og den andre.

Reodor
Reodor
2 år siden

Men litt blodflekker på CVen trekker alltid opp hvis man vil sikre seg en toppjobb i NATO for en avdanka politiker. Bare spør Jensemann.

Tord
Tord
2 år siden

Hopp sier Israel, og lakeiene hopper…

Steinar
Steinar
2 år siden

No more wars for israhell!

Det er som følge av sionistenes krigføring i midtøsten, på oppdrag for israhell, at uro er skapt, og en orkestrert flyktningkrise til Europa er blitt resultatet. Krig for israhell fører til masseinnvandring til Europa, hvor jødiske ledere og sionister igjen står i spissen for å åpne våre grenser.