Hjem Nyheter Norden Norsk Senterparti-medlem dømt til fengsel for å ha oppmuntret til voldtekter av...

Norsk Senterparti-medlem dømt til fengsel for å ha oppmuntret til voldtekter av barn

PEDOFILI Pedofile Ole Morten Geving, som har hatt en lang karriere innen Senterpartiet og vært sjef for Sparebankforeningen, er dømt til fengsel for oppfordring til småbarnsvoldtekter. Han er også en god venn med den omtalte Fredrick Federely fra det svenske Centerpartiet.

Ole Morten Geving (46) hadde en lang karriere innen Senterpartiet og var sjef for Sparebankforeningen / Finans Norge inntil han ble dømt til 110 dagers fengsel for å ha oppmuntret andre pedofile til å begå voldtekter på spedbarn og førskolebarn.

Han ble også dømt for besittelse av små mengder barnepornografisk materiale. Tilfellet anses å være alvorlig og av betydende omfatning.

Det handler om «skildringer av betydelig omfang og av grov karakter, og virksomheten har pågått over en viss tid. Dessuten har tiltalte oppmuntret til overgrep», står det i dommen.

Det mest oppsiktsvekkende tilfellet gjelder en dialog Geving hadde med sine pedofilvenner om kontakten med en svensk alenepappa med ansvar for to gutter i aldrene seks og to år. Den svenske pappaen skal ifølge dommen fortalt Geving at han voldtar og begår andre seksuelle overgrep mot sine barn.

Nær venn med Fredrick Federley i det svenske Centerpartiet

Tilfellet med Ole Morten Geving har forgreninger til Sverige og den politiske skandalen som rammet Centerpartiet, der Fredrick Federley som er nestpartileder for Centerpartiet, samt medlem av EU-parlamentet, til nylig var samboer med en 42-årig mannlig pedofil som ble dømt til ni års fengsel for 22 tilfeller av grove voldtekter mot småbarn, og som dessuten er bekjent med flere andre pedofiler.

Mediestillheten har vært stor i Sverige rundt den homoseksuelle pedofilvennen Federley. Tv-kanalen SVT og avisen Expressen har dog referert til en sms fra partiets partisekretær Michael Arthursson, som gjør det gjeldende at «tiltroen overfor Fredrick Federley er skadet». Man har egentlig «lenge kjent til» at Federelys kamerat var en dømt pedofil; og fremfor alt har Federley selv visst om det.

Expressen har også publisert en usignert lederartikkel som omhandler Federleys «dårlige omdømme».

Geving og Federley kjenner hverandre. De har møttes flere plasser rundt om i Europa, blant annet i Brussel. Massemediene navngir ikke Ole Morten Geving, men kaller han bare for «Federleys pedofilvenn nummer 2» og «Juro-pedofilen».

På torsdag skrev Stoppa Pressarna at Federley har hatt intim kontakt med en tredje pedofil.

Fredrick Federley kan lenkes til en tredje pedofil – hans svakhet og fasinasjon for seksualforbrytere og perverse menn virker i det nærmeste umettelig.

Den tredje pedofilen har blitt dømt for flere seksuelle overgrep mot små barn, fremst gutter, og har avtjent fengselsstraff for dette.

Gevings lange karriere i Senterpartiet

I 24 år har Geving hatt et antall befatninger i Senterpartiet, på alle administrative nivåer.

Han var politisk sekretær i SPS programkomite i 2000–2001, leder i Nordiske rådet for ungdomssaker i 2001, politisk rådgiver i SPS riksdagsgruppe mellom 2001–2006 og statssekretær i finansdepartementet i årene 2007–2010. Ole Morten Geving er medlem av Vestbys kommunefullmektige og fikk lederposten der i 2007.

Både Geving og Federley har hatt flere posisjoner i sine respektive partiers ungdomsorganisasjoner.

Samtidig var både Federley-skandalen i det svenske søsterpartiet og fengselsdommen mot Geving åpenbart lite kjent blant Senterpartiets medlemmer, skriver Document som torsdag kontaktet det norske Senterpartiets sekretariat og snakket med kommunikasjonsrådgiveren i Senterpartiets Stortingsgruppe, Trond Ivar Bækken:

– Dette er helt ukjent for meg, sa Bækken.

Men dagen etter hører Bækken av seg igjen og meddeler at Ole Morten Geving ikke lengre innehar noen posisjon i Senterpartiet, og at han heller ikke lenger er partimedlem.

Frem til mai var Geving også sjef for Sparebankforeningen i Norge/Finans Norge. Deretter avgikk han fra den tjenesten han har innehatt siden januar 2011, og sluttet med umiddelbar virkning.

Ifølge offentlige register er han derimot fortsatt visedirektør og leder i Sparebankforeningens Driftsselskap og styreleder i Oslo Nye Sparebanks Fond.

Kontakter med andre pedofile

Geving anvendte appen Telegram for å kommunisere med andre pedofile. Samtalene, som pågikk i en periode over flere måneder, kretset rundt det å voldta småbarn, ifølge dommen som ble kunngjort den 28. april i år.

Under perioden 9. juni 2018, til 23. oktober 2018, sendte han via brukernavnet «Ole» på appen «Telegram» en serie beskjeder og svar på meldinger til brukeren «Peter Larsen» der han uttrykker at han vil, eller fantaserer om, å begå grove anale/vaginale voldtekter av spedbarn og småbarn i førskolealder. Dessuten planla de «pedotreff» for å se på overgrepsfilmer sammen med brukeren «Peter Larsen» og andre, inklusivt en person som kalles «David» og tre personer bosatt i Oslo-området og Sandnes. Fra sammenhengen virker det som om man også har truffet og sett overgrepsfilmer sammen.

«Ole» forteller også til «Peter Larsen» om kontakten med en svensk alenepappa med ansvar for to gutter i aldrene 6 og 2 år, og at han har fortalt at han begår overgrep mot barna i form av voldtekt og andre seksuelle handlinger. Onsdag den 19. september 2018, klokken 17:42, fra [adresse] eller annen adresse sendte han via brukeren «Ole» et bilde på to gutter i førskole/tidlig grunnskolealder via appen «Telegram» til brukeren «Peter Larsen». På bildet som viser to barn på en seng, er en gutt helt naken, og den andre gutten i bare underbuksen.

Under perioden lørdag 9. juni 2018 til 24. November 2018 […] sendte han melding, og svarte på melding, via appen «Telegram», med brukeren «Ole Morten» til brukeren «PD» der han uttrykker at han vil, eller fantasere om å, begå grove anale/vaginale voldtekter på spedbarn og småbarn i førskolealder. Dessuten planla de «pedotreff» for å se på overgrepsfilmer sammen, også med en person som heter «Daniel». I chatten deler brukeren «PD» fire ulike overgrepsbilder av barn i førskolealder/tidlig grunnskolealder. Alle bildene seksualiserer barn og er nærbilder av barnas nakne genitale deler og/eller bakende. En av bildene viser en voksen manns erigerte penis nære et nakent barn som holder i skinkene.

Fortsatt venner

Mens Federley og Geving reiste rundt i Europa gikk de på felles jakt etter homosex.

– De har truffet hverandre privat på kveldene etter at programmet for dagen var over, de har ikke truffet hverandre som et «par» men har sammen gått på jakt etter sex. Det handler om private sexpartyer og besøk på ulike homoklubber i byen, i forbindelse med at de har vært der og jobbet. Det har dreiet seg om et stort antall sexkontakter, sa en kilde til Stoppa Pressarna.

Federley har «likt» 14 av Gevins 26 innlegg på Facebook, i det minste så sent som i oktober, men den 5. desember var Federleys «liker»-markeringer av Gevins innlegg på Facebook tatt bort.

Fredrick Federley fikk en datter i 2011 sammen med en venninne, fortalte han i 2019 til Expressen. Det skal de ha lyktes med via såkalt IVF-behandling, etter at de mislyktes med prøverørsbefruktning, eller «Hjemmeseminering», som han sa. Til avisen sa han at han drømte om å få et barn til.

Og drømmen om flere barn lever videre hos Federley, som oppgis å håpe på en ytterligere liberalisert familielovstiftning, ettersom han vil ha barn ved å kjøpe et via surrogatmødreskap, noe som enn så lenge er ulovlig i Sverige. Han ville da ikke behøve å dele neste barn med en kvinne, fremgikk det i intervjuet med Expressen.

Les også:
Svensk pedofili-skandale med forgreninger til Norge og EU
Riksdagspartis ungdomsforbund vil legalisere barnesex i Sverige