Hjem Nasjonal kamp Norsk-svensk kameratskap

Norsk-svensk kameratskap

MOTSTANDSBEVEGELSEN Onsdag den 4. april gav Trondheimsgruppen seg i vei på en reise til Sverige for å tilbringe noen døgn i de svenske skogene.

P10101141-460x345_ny

Dalarne og Borlänge var destinasjonen på denne reisen for å «feire påske» i skogen sammen med medlemmer fra Den Svenske Motstandsbevegelsen. Ferden begynte klokken åtte om morgenen. Langs veien mot Sverige var det mye vakker natur å betrakte, og godværet varte ut hele dagen.

Klokken seks på kvelden møtte vi de svenske medlemmene i Borlänge, og vi begav oss ut i skogen med det samme. Etter en liten vandring på sju kilometer kom vi omsider frem til en sjø hvor vi slo leir for natten.

P1010035-447x335_ny

På fredagen bar det avsted til Borlänge for å delta i aktivismen som var planlagt for dagen. Etter aktivismen bar det ut i skogen igjen for en kveldsvandring sammen med Motstandsbevegelsens egen villmarksguide. Turen gikk igjennom skog og mark, hvor måneskinnet lyste opp veien. Hundene så ut som de trivdes meget godt der de løp og bråket med hverandre, noe som virkelig vekket latter hos Motstandsbevegelsens medlemmer. Uten hunder blir det ingen ordentlig skogstur!

Under den siste dagen i skogen tok vi oss noen kortere turer opp mot høydene rundt leirplassen hvor vi blant annet utførte øvelser innen navigering og lokalkunnskap.

P1000970-447x335_ny

Da vi omsider kom frem til leiren, pakket vi sammen sakene og begav oss inn til Borlänge for å ta en matbit sammen med de andre medlemmene. Kvelden startet og ble avsluttet hjemme hos redesjef Pär Sjögren, hvor vi satt i ro og mak og diskuterte så å si alt mellom himmel og jord. Etter en trivelig «påske» i Sverige var tiden inne for Trondheimsgruppen å dra hjemover.

Under hele vår skogsutflukt sov vi under en presenning som vi gjorde om til en gapahuk. Hele turen var generelt sett ganske spontan, og vi tok dagen som den kom uten noen egentlig planlegging. På dagtid gikk vi dit bena bar oss, hvor det hovedsaklige målet simphelten var å oppleve svensk natur.

P1000993-447x335_ny

Vår lille vandring innenfor Sveriges grenser ble avsluttet ved å sette opp Motstandsbevegelsens propaganda på begge sider av grensen mellom Norge og Sverige øst for Trondheim. Deretter bar det avsted hjem til Trondheim igjen.