Hjem Nyheter Norge Norske myndigheter tar lett på potensiell overvåkning i Oslo

Norske myndigheter tar lett på potensiell overvåkning i Oslo

0

INNENRIKS: Aftenposten kunne ifjor avsløre potensiell omfattende overvåkning i Oslo. Britiske sikkerhetseksperter som deltok i undersøkelsene omtaler funnene som «ekstremt urovekkende» og er overasket over norske myndigheters passive holdning i saken.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

I desember ifjor publiserte Aftenposten en rekke artikler hvor de hevdet å ha avdekket omfattende potensiell overvåkning av blant annet områdene rundt statsministerens bolig, Stortinget og regjeringskontorene. Ifølge Aftenposten skulle det dreie seg om falske basestasjoner som overvåker all mobilaktivitet i området. Personer som da befinner seg i de aktuelle områdene kan på denne måten bli avlyttet, fulgt geografisk eller få telefonen tømt for innhold.

Det er sikkerhetsselskapene Aeger Group og CEPIA Technologies som, sammen med Aftenposten, har lokalisert de falske basestasjonene. Ifølge Jahn-Helge Flesvik ved Aeger Group er det kun ressurssterke organisasjoner eller stater som kan stå bak noe slikt.

Det britiske sikkerhetsselskapet Delma hjalp også til i undersøkelse, og mente funnene ga grunn til stor bekymring. Delma har i mange år jobbet for både myndigheter og organisasjoner i ulike land. Ifølge selskapet «fikk deres systemet umiddelbare alarmer i Oslo».

– Vi fant flere saker som vi anser som ekstremt urovekkende, sier Gordon McKay i Delma til Aftenposten.

Delma er overrasket over at norske myndigheter tar så lett på funnene som ble gjort. Ifølge McKay har ingen av Delmas sikkerhetseksperter blitt avhørt av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). McKay er også overrasket over at justisminister Anders Anundsen i et brev til justiskomitéen på Stortinget hevdet at funnene kunne skyldes «oppjustert signalstyrke» på lovlige basestasjoner.

Kilde:

Aftenposten: Stortinget og statsministeren overvåkes
Sikkerhetsselskap: Funn i Oslo ekstremt urovekkende

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg