Hjem Nyheter Norge Norway Cup belønner lag som tar med seg “flyktningbarn”

Norway Cup belønner lag som tar med seg “flyktningbarn”

FLERKULTUR Fotballturneringen Norway Cup belønner lag som tar med seg såkalte enslige mindreårige asylsøkere til fotballturneringen. Lanserer nytt flerkulturelt prosjekt neste år.

Norway Cup

Propaganda for masseinnvandring og flerkultur er over alt, og idretten er intet unntak. Under årets utgave av Norway Cup har man innført en ordning som belønner fotballag i aldersklassen 13 til 14 år som tar med seg to såkalte enslige mindreårige asylsøkere til fotballturneringen.

Ordningen arrangeres i regi sammen med Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) og har som mål å inkludere asylsøkerne i norsk idrett. I tillegg til å få gratis inngang, vil asylsøkerne også få følge av «egne voksne».

Generalsekretær Tony Isaksen forteller til Osloby at de vil belønne lagene som tar med seg asylsøkere.

– Som en takk for at de stiller opp og bidrar til inkluderingen, får laget en gave fra Norway Cup til alle sine spillere i turneringen.

Flerkulturell propaganda på Norway Cups nettside. FOTO: Skjermdump fra norwaycup.no.
Flerkulturell propaganda på Norway Cups hjemmeside. FOTO: Skjermdump fra norwaycup.no.

Enda mer flerkultur til neste år

Isaksen kan også meddele at fra og med neste år så vil det bli enda mer flerkultur på Norway Cup, da de lansere et prosjekt som henter 70 ungdommer fra u-land, som skal arbeide som frivillige under arrangementet.

– Lærdom de får ved å bli del av et nettverk – eller nærmest en familie, lære om andre kulturer og oppleve norsk idrettsglede skal de ta med hjem til sitt lokalsamfunn.

Dette avhenger dog av at personene reiser hjem, noe som ikke alltid er tilfellet. Tidligere år har nemlig flere ikke-europeiske Norway Cup-deltakere benyttet anledningen til å søke om asyl i Norge. Ved et tilfelle søkte blant annet 16 deltakere fra et fotballag fra Sierra Leone om asyl, noe de også fikk innvilget.

Kilde:
Norway Cup vil la asylsøkere ta del i fotballfesten