Hjem Nyheter NRA saksøker New York etter tap av forsikring og banktjenester

NRA saksøker New York etter tap av forsikring og banktjenester

0

MAKTMISBRUK Den amerikanske våpenlobbyorganisasjonen National Rifle Association har saksøkt New Yorks borgermester Andrew Cuomo og statens finansregulator DFS for å ha iverksatt en statlig ledet svartelistingskampanje mot organisasjonen.

Foto: Alex Wong.
Foto: Alex Wong.

Det er magasinet Rolling Stone som rapporterer at den amerikanske våpenlobbyorganisasjonen National Rifle Association (NRA) har saksøkt blant annet borgermesteren i New York, Andrew Cuomo og staten New Yorks finansregulator DFS for hva de anser for å være en statlig ledet svartelistingskampanje mot organisasjonen.

Ifølge saksdokumentet anser NRA seg å være ut av stand til å fortsette sin virksomhet som følge av mangel på forsikring samt betydelige finansielle tap svartelistingskampanjen har medført for organisasjonen. I tillegg til å ha blitt svartelistet av forsikringsselskapene står organisasjonen nå også i fare for miste tilgang til grunnleggende banktjenester. Uten ansvarsforsikring «kan ikke NRA opprettholde sine fysiske lokaler, arrangere møter og arrangementer utenfor sine egne lokaler eller holde massemøter og konferanser». Organisasjonen skriver videre at uten forsikring er det stor sjanse for at deres TV-kanal NRATV vil bli tvunget til å opphøre driften.

Det var etter at New Yorks finansregulatoriske organ stoppet salget av en ulovlig NRA-merket våpenforsikring at forsikringsselskapet bestemte seg for å avslutte kundeforholdet. Forsikringsselskapet nekter nå å gjenoppta kundeforholdet og presiserer videre at de ikke under noen omstendighet vil endre sitt standpunkt om ikke å yte NRA forsikringstjenester. NRA hevder i saksdokumentet at de har «møtt alvorlige vanskeligheter med å få bedriftsforsikring for å erstatte dekningen som ble trukket tilbake». I tillegg har flere banker nektet å gjøre forretning med NRA i frykt for at «enhver involvering med NRA – til og med å gi organisasjonen grunnleggende banktjenester som ordinær innskuddskonto – vil utsette dem for reguleringsrepresalier».

Ifølge saksdokumentet mener NRA at det tydeligvis ikke var nok for New York å stoppe salget av denne ene våpenforsikringen, men at de benyttet anledning til å iverksette en kampanje for å hindre organisasjonen fra å ta i bruk vanlige finanstjenester som bank og forsikring, og således forsøke å hindre den frie ytring.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg