Hjem Nyheter Norge NRK forsvarer 41-åring som ville suge et barn

NRK forsvarer 41-åring som ville suge et barn

NORGE I en nyhetsartikkel om fem pedofiljegere som står tiltalt for frihetsberøvelse, antyder NRK at den pedofile ikke visste om alderen på barnet.

41-åringen til venstre, NRKs nyhetsartikkel til høyre. Foto: Skjermdump video (sensurert)/Skjermdump NRK.

Fem personer fra den norske forgreiningen av det nordiske «Pedo Hunting»-nettverket«Pedo Hunting Norway», står nå tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha konfrontert pedofile som møtte opp for å ha «sex-treff» med det de trodde var et barn. En av pedofiljegerne, en 14 år gammel gutt, står også tiltalt for drapsforsøk mot en 50 år gammel pedofil. En video lastet opp av gruppen viser en konfrontasjon med hva som kan ligne en kniv.

Av tre videoer som gruppen har lastet opp, var den første et møte med en 41 år gammel mann fra Agder som ville suge det han trodde var en 15 år gammel gutt, altså 26 år yngre enn seg selv. NRK har i sin nyhetsartikkel, med overskriften «Skal ha lokket mann i «sexfelle» – beskyldt for å være pedofil», valgt å ikke dele meldingstråden med sine lesere da «meldinger av seksuell karakter blir skrevet». I stedet har de kun publisert en klippet og sensurert video av konfrontasjonen der den pedofile hevder han ikke visste om barnets alder.

Utdrag fra chatt. 41-åringen møtte opp for sex-treff med et barn etter å ha blitt informert om barnets alder. Foto: Skjermbilde video.

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år, hvorpå 15-åringer juridisk anses som barn.

41-åringen ville gi og motta «blowjob» fra et barn. Foto: Skjermdump video.

De fem pedofiljegerne, i alderen 16–19 år, ble pågrepet og siktet torsdag i forrige uke.

– De er siktet for frihetsberøvelse basert på det vi vet om hendelsen så langt. Jeg kan ikke gå inn på hva de ulike aktørene har forklart i avhør, sier fungerende politifaglig etterforskningsleder i Agder politidistrikt, Karoline Holmgren Skarpenes.

Lederen for etterretningsseksjonen i Kripos, Guro Skjerve, er bekymret for at ungdom involverer seg i disse gruppene.

– Utviklingen den seneste tiden gjør oss bekymret både for bruk av alvorlig vold og at ungdom tidlig i tenårene er involvert i disse gruppene, forteller hun til NRK.