Hjem Nyheter Norge NRK markedsfører obskønitet til barn i sin nye serie «Unormal»

NRK markedsfører obskønitet til barn i sin nye serie «Unormal»

DEKADANSE I sin nye serie «Unormal» markedsfører NRK absurd obskønitet til barn og unge, under det påskudd å utdanne om «kropp og identitet».

«Unormal» i all sin glans. Skjermbilde: Youtube/NRK Unormal

Finansiert av nordmenns skattepenger fortsetter NRK å spre dekadanse til barn. Den nye serien «Unormal», som ble lansert 3. mars 2020, retter seg til barn helt ned i 9 års alderen og har temaer som eksempelvis «dette må du vite før du har sex» og «hvor mange kondomer bør du bruke».

I videoen som har aldersgrense 9 år ser man voksne utkledd som «pikk» og «fitte» samtidig som de oppmuntrer barn til konkurranse om hvem som kan forme den beste avbildning av en «gjennomsnittlig nordisk penis».

Regi: Michael Schult Ulriksen Manus: Hege Strømsnes og Simone Nørgård Redigering: Henning Mythe, Lydia Gieselmann, Roger Myren Prosjektleder: Mari Langva Programleder: Lydia Gieselmann Medvirkende: Martin Holmen og Malin Nesvoll.

Ytringsfrihet eller Obskønitet?

Obskønitet og vulgaritet har en relativt kort historie innenfor ytringsfrihetens rammer. Tradisjonelt ble det gjort et skille mellom disse og ytringsfriheten under «common law» ved hjelp av «Hicklin-testen» etablert i England i 1868 av Regina v. Hicklin. Rettsaken etablerte at artistisk eller litterær meritt ikke var noe forsvar for distribueringen av materiale «ment å forderve og korrumpere de hvis sinn er åpne for slike innflytelser». Ergo, materiale som kunne dømmes som skadelig for barn kunne ikke nyte ytringsfrihetens beskyttelse.

Hicklin-testen satte juridisk prejudikat i den engelsktalende verden i nesten hundre år inntil Roth v. United States i 1957. Samuel Roth, en New York-jøde, ble anklaget for å ha brutt USAs obskønitetslov pga. salg av litterær erotica og nakenfotografier. Da Roth til slutt ble dømt lyktes han å kraftig innskrenke typen materiale som kunne defineres som obskønitet. Rettsaken blir i dag sett på som en av de viktigste hendelsene som banet veien for den seksuelle revolusjonen.

Det er interessant å betrakte den liberale statens kurs hva gjelder pornografens rett til å spre sitt materiale til stadig yngre mennesker i en tid der europeeres ytringsfrihet ubønnhørlig undergraves av stadig mer enerådende hat-paragrafer.

Les også:
Dekadanse og perversitet i barneprogram på NRK
NRK lærer barn å spise avføring