Hjem Nyheter Norden NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel

NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel

29

LØGNMEDIA Etter en relativt objektiv dokumentar i gårsdagens NRK Brennpunkt, følger den folkefiendtlige statskanalen opp med grov løgnpropaganda.

Det var onsdag kveld at NRK Brennpunkt sendte et relativt objektivt program om Den nordiske motstandsbevegelsen. I programmet deltok blant annet Simon Lindberg, Haakon Forwald, Pär Öberg og Jesse Torniainen.

Leder for Motstandsbevegelsens norske gren, Haakon Forwald, kommenterte i en artikkel Brennpunkt-programmet:

– Jeg ble positivt overrasket. Ja, det var enkelte momenter jeg var misfornøyd med som blant annet den skrekkfilmaktige musikken som er gjennomgående i hele programmet, samt hvordan enkelte saker subtilt ble vinklet, skrev Forwald.

«Eksperter» fikk svare på spørsmål om Motstandsbevegelsen

Etter programmet var avsluttet hadde NRK satt av en halvtime til å besvare seernes spørsmål om Den nordiske motstandsbevegelsen. Ingen representanter fra Motstandsbevegelsen var dog invitert til å besvare seernes spørsmål, og i stedet hadde NRK hentet inn «sosialantropolog og ekstremismeforsker» Cathrine Moe Thorleifsson, samt «eksperten» Øyvind Strømmen, som satt med en menora i bakgrunnen.

Ekspertene fikk i det halvtimes lange programmet fritt spillerom til å formidle sitt syn på Den nordiske motstandsbevegelsen. Det er kanskje unødvendig å her tillegge at majoriteten av svarene stort sett var basert på fordommer, synsing, løgner, overdrivelser og vrangforestillinger om organisasjonen og nasjonalsosialismen.

Grov løgnpropaganda om konfrontasjonen i Helsinki

Et av momentene som Haakon Forwald tok opp i gårsdagens artikkel, som han var svært misfornøyd med, var hvordan NRK Brennpunkt fremstilte konfrontasjonen i Helsinki.

For eksempel så ble det gitt mangelfull informasjon om konfrontasjonen i Helsinki, hvor aktivist Jesse Torniainen irettesatte meningsmotstanderen Jimi Joonas Karttunen. Det eneste fortellerstemmen nevner er sparket, og dødsfallet én uke senere, og at Torniainen ble frikjent. Karttunens aggressive adferd på gaten i Helsinki, hans kriminelle bakgrunn, hans omfattende misbruk av narkotika og alkohol, eller at han rømte fra sykehuset og tok narkotika og alkohol, nevnes ikke med ett ord.

Dette er ikke en objektiv eller korrekt fremstilling av saken, og er noe som vil lede seerne til å trekke feil konklusjoner. De sitter igjen med inntrykket av at Karttunen var en tilfeldig forbipasserende, og at Tornianens spark ledet til Kartunnes død, og at det kun var tilfeldigheter som ledet til at Torniainen ble frikjent.

Denne propaganda-løgnen – at aktivist Torniainen skulle ha sparket Karttunen til døde – er noe NRK fortsetter med i torsdagens nettutgave av NRK.

Artikkelen, som baserer seg på Brennpunkt-programmet, ble først publisert på onsdag, men har senere fått endret overskrift og forsidebilde en rekke ganger, for å lokke nye lesere. Hvor den først hadde den mer positive overskriften «Vil kjempe til døden for et nytt Norden», har man i dag endret til: «Jesse Torniainen sparket mann til døde – da sa finnene at nok er nok».

Se skjermdump:

Frihetskamp kan meddele, at ettersom Motstandsbevegelsen ikke var invitert til å besvare seernes spørsmål om organisasjonen etter gårsdagens Brennpunkt-avsnitt, så vil Haakon Forwald gå gjennom samtlige spørsmål, og besvare de i en artikkel her på Frihetskamp. Denne vil forhåpentligvis bli publisert i dag.

Kilde:
Fire spørsmål og fire svar om Den nordiske motstandsbevegelsen
Jesse Torniainen sparket mann til døde – da sa finnene at nok er nok

 

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
29 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
5 år siden

Programmet var rent pinsamt att se.
Utvalda spörsmål till utvalda «experter» som gav utvalda svar som passade ett utvalt folk.

Thule
Thule
5 år siden

Ingen av NRK sine artikler om NMR har hatt kommentarfelt. Hadde de hatt det ville løgnen om at disse holdningene er «ekstreme» sprekke veldig fort, og de må leie inn profesjonelle nettroll til å vanne ut diskusjonen og skape falskt konsensus. Slik er det når voldsvenstre demonstrerer. Folk busses inn langveisfra for å prøve å få det til å virke som om kommunisme er stuerent, og det samme skjer digitalt. Jeg er positivt overrasket over dokumentaren. Artikkelen her tar opp mye av det jeg er misfornøyd med. Det er mer, men det blir for mye å utdype. Hadde NRK produsert… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

De såkalte «ekspertene» NRK og andre PK-media alltid tyr til er betalte shills eller bedre horer for den samme agendaen. To av de verste er Lars Gule og Øyvind Strømmen. De ville tapt levebrødet sitt om de våget å gå utenom konsensustvangen. Asle Toje, Nabitu Herland og noen få andre får såvidt lov å bevege seg innenfor det gode selskap så lenge de ikke rører ved sannheten om jødenes destruktive virksomhet og deres lydige shabbos goyim i media og offentlighet.

trackback
5 år siden

[…] NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel Fire spørsmål og fire svar om Den nordiske motstandsbevegelsen Jesse Torniainen sparket mann til […]

Anders Jonsson
Anders Jonsson
5 år siden

NRK har lögnen som fader och JUDE-makten som läromästare.

Hell seger!

NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

NRK-reporterne vrenger stadig maskene sine mer og mer intenst når dem ser inni i kamera. Hva kommer det av ?

Ansgar Braut
Ansgar Braut
5 år siden

Kommentaren er moderert.
/ Redaksjonen

Thule
Thule
Svar til  Ansgar Braut
5 år siden

En slik motbydelig kommentar er noe en mobber kunne finne på å lire av seg.

Robert
Robert
Svar til  Ansgar Braut
5 år siden

Ja på seg selv kjenner man andre!

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Ansgar Braut
5 år siden

Ansgar Braut, folk som leser det du skriver her antar nok med rette at du er en totalt psykopat. Du må være det mest motbydelige individet som noen gang har kommentert her inne på Frihetskamp. Grattis at du outer deg selv så folk er advart;)

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Braut er mer som en pyroman.
Han prøvar att setta fyr på ting sen så sitter han och njuter øver att det brinner.
Ganska så perverst.

Johan G
Johan G
Svar til  Anonymsurfer
4 år siden

Ansgar Braut passer sitt etternavn. Der er det mye følelser, men lite i topplokket. Tydeligvis tror vedkomne at om man ramser opp skjellsord og diagnoser så vinner man en debatt.

Limmy
Limmy
Svar til  Ansgar Braut
5 år siden

Nå har vi sånne småting som veier, helsevesen, politi og noen andre sosiale goder også da. Jeg er enig i at resurser er skikkelig ufordelatig fordelt på visse områder men skatter og avgifter gir en del igjen også

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Limmy
4 år siden

Et stadig mer sviktende helsevesen og et voldelig korrupt politisk politi i Norge opprettholdes av folkets skattepenger og harde arbeid ja. Stemmer, Limmy . Og det beste er jo at poltikerne skylder på manglende ressurser i det dem ansvarsmessig sitter på verdens feiteste pengesekk som går til hele verdens befolkning fordi vi skal hate oss selv og underkaste oss alle andre kulturer og folkeslag fordi vi er hvite og skylder hele Asia og Afrika alt som hører oss til fordi vi er «skyldige» alt som er. Den feite pengesekken kunne gitt hver eneste nordboer bolig, fritakelse fra påtvunget slavegjeld, mulighet… Les mer »

Limmy
Limmy
Svar til  NordenSkjold
4 år siden

Store ord for å hjelpe noen flykninger.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Limmy
4 år siden

Feige, Få og Meningsløse ord fra en person som sitter igjen uten argumenter når hen hører virkeligheten.

Limmy
Limmy
Svar til  NordenSkjold
4 år siden

Hva av inlegget ditt er reelt da? Grunnene for multikultur som jeg har kommet med er ikke blitt utfordret men i stedet møtt med tull og tøys og påstander om hvor dum jeg er.

Jeg lar meg ikke så lett bølle. Du vinner ikke dette med drittkasting

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Limmy
4 år siden

ok

Johan G
Johan G
Svar til  Limmy
4 år siden

Nå må du skjerpe deg og komme deg ned på jorden Limmy. Dine kommentarer har for det meste vært tull og tøys, og av de kommentarer som har vært noe mer saklig, så har du som oftest blitt møtt med saklige argumenter imot. Men når du gjentatte ganger spinner og spinner videre på det samme, som om du ikke tidligere har fått tildelt bedre informasjon og således burde tatt dette til lærdom, så er det klart at du vil bli møtt med humor og et «herregud».

Fjell
Fjell
5 år siden

«sosialantropolog og ekstremismeforsker» Cathrine Moe Thorleifsson – er ikke det den derre «ekspert»-tøyta som har løyet og diktet om norske nasjonalister siden Myrdal var aktiv og som før het Fangen som familienavn?

-
-
5 år siden

NRK driver hverken hets ellerløgnpropaganda. Defår frem sannheten om avskyelige holdninger som burde gått i graven med 2. verdenskrig. At folk er så hjernedøde at de har Hitler som sitt politiske ideal er helt vanvittig.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  -
5 år siden

Hitler var en kul fyr:)

-
-
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Hitler beordret drap på 6 millioner jøder, hvis du kaller det å være en kul fyr bør du sjekke hodet ditt.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  -
5 år siden

«Tallet 6 millioner, kombinert med triggerord som “sult”, “lidelse”, “forfølgelse”, “utvisning”, “utryddelse”, kombinert med “bønner om mer penger” fikk rikelig propagandaplass i media fra rundt 1840 og fremover.»

https://www.norgesaksjonen.org/wp-content/uploads/2016/06/sixmillion-34appearances.jpg

Sorry for at jeg debunker den retarde dødskult-religionen din. Du får ringe PST og anmelde meg. – Lol!

Fjell
Fjell
Svar til  -
5 år siden

FAKE NEWS, «-«! Noen ordre fra AH om drap på en eneste jøde er noesinne blitt framlagt. (Helt uforståelig at han ikke gav mange slike ordrer i og med at jødene startet krigen (krigserklæring alt i mars 1933) og måten de drev sin krigføring på, men det er en annen sak.) Forstemmende å se måten «ekspert»-tøyta påstå at «6 millioner jøder ble utryddet» (Katrine Fangen). I dag snart 30 år efter at Auschwitz-museet reduserte antallet døde i leiren med 3 millioner(!)! – Gikk det «ekspert»-tøyta hus forbi? Tøyta gjenga jødeløgnen om «6-millioner» med slik overbevisning at her må vi ha… Les mer »

Kim
Kim
4 år siden

Blir sikkert god PR dette =)

Så meg selv 3 ganger wuhuu hehehe

Johan G
Johan G
4 år siden

Hvorfor stelles det ikke istand et hysteri i pressen og tale om forbud når venstreekstremister har drept nasjonalsosialister, eller andre meningsmotstandere? Nasjonalisten som ble drept av venstreekstremister i Kristiansand for noen år tilbake, nasjonalisten som ble drept av venstreekstremister i Sverige for noen år tilbake, nasjonalistene som ble drept av venstreekstremister i Hellas for noen år tilbake, osv. ??? Hvorfor skrikes det ikke opp i pressen når disse pøbler går til angrep på politiske motstandere og steller igang voldsomme opptøyer? Nei, dette dysses jo selvklart ned. Istedet velger pressen å henge ut en nasjonalsosialist og antyde at han er en… Les mer »

Varyag
Varyag
4 år siden

Har dere fjernet kommentardømming? Ikke noe «upvotes»/«downvotes» mer?

Meg Igjen
Meg Igjen
Svar til  Varyag
4 år siden

Det var tatt vekk noen dager. Nå tilbake. Det burde blitt tatt vekk permanent, da det gir intrykk av at innleggene blir lite lest. Å skrive for en håndfull lesere er det ikke mange som gidder. Dessuten har systemet den alvorlige mangel at man kan ‘stemme på’ egne innlegg.