Hjem Nyheter Norden NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel

NRK trapper opp hetsen – grove løgner i ny artikkel

LØGNMEDIA Etter en relativt objektiv dokumentar i gårsdagens NRK Brennpunkt, følger den folkefiendtlige statskanalen opp med grov løgnpropaganda.

Det var onsdag kveld at NRK Brennpunkt sendte et relativt objektivt program om Den nordiske motstandsbevegelsen. I programmet deltok blant annet Simon Lindberg, Haakon Forwald, Pär Öberg og Jesse Torniainen.

Leder for Motstandsbevegelsens norske gren, Haakon Forwald, kommenterte i en artikkel Brennpunkt-programmet:

– Jeg ble positivt overrasket. Ja, det var enkelte momenter jeg var misfornøyd med som blant annet den skrekkfilmaktige musikken som er gjennomgående i hele programmet, samt hvordan enkelte saker subtilt ble vinklet, skrev Forwald.

«Eksperter» fikk svare på spørsmål om Motstandsbevegelsen

Etter programmet var avsluttet hadde NRK satt av en halvtime til å besvare seernes spørsmål om Den nordiske motstandsbevegelsen. Ingen representanter fra Motstandsbevegelsen var dog invitert til å besvare seernes spørsmål, og i stedet hadde NRK hentet inn «sosialantropolog og ekstremismeforsker» Cathrine Moe Thorleifsson, samt «eksperten» Øyvind Strømmen, som satt med en menora i bakgrunnen.

Ekspertene fikk i det halvtimes lange programmet fritt spillerom til å formidle sitt syn på Den nordiske motstandsbevegelsen. Det er kanskje unødvendig å her tillegge at majoriteten av svarene stort sett var basert på fordommer, synsing, løgner, overdrivelser og vrangforestillinger om organisasjonen og nasjonalsosialismen.

Grov løgnpropaganda om konfrontasjonen i Helsinki

Et av momentene som Haakon Forwald tok opp i gårsdagens artikkel, som han var svært misfornøyd med, var hvordan NRK Brennpunkt fremstilte konfrontasjonen i Helsinki.

For eksempel så ble det gitt mangelfull informasjon om konfrontasjonen i Helsinki, hvor aktivist Jesse Torniainen irettesatte meningsmotstanderen Jimi Joonas Karttunen. Det eneste fortellerstemmen nevner er sparket, og dødsfallet én uke senere, og at Torniainen ble frikjent. Karttunens aggressive adferd på gaten i Helsinki, hans kriminelle bakgrunn, hans omfattende misbruk av narkotika og alkohol, eller at han rømte fra sykehuset og tok narkotika og alkohol, nevnes ikke med ett ord.

Dette er ikke en objektiv eller korrekt fremstilling av saken, og er noe som vil lede seerne til å trekke feil konklusjoner. De sitter igjen med inntrykket av at Karttunen var en tilfeldig forbipasserende, og at Tornianens spark ledet til Kartunnes død, og at det kun var tilfeldigheter som ledet til at Torniainen ble frikjent.

Denne propaganda-løgnen – at aktivist Torniainen skulle ha sparket Karttunen til døde – er noe NRK fortsetter med i torsdagens nettutgave av NRK.

Artikkelen, som baserer seg på Brennpunkt-programmet, ble først publisert på onsdag, men har senere fått endret overskrift og forsidebilde en rekke ganger, for å lokke nye lesere. Hvor den først hadde den mer positive overskriften «Vil kjempe til døden for et nytt Norden», har man i dag endret til: «Jesse Torniainen sparket mann til døde – da sa finnene at nok er nok».

Se skjermdump:

Frihetskamp kan meddele, at ettersom Motstandsbevegelsen ikke var invitert til å besvare seernes spørsmål om organisasjonen etter gårsdagens Brennpunkt-avsnitt, så vil Haakon Forwald gå gjennom samtlige spørsmål, og besvare de i en artikkel her på Frihetskamp. Denne vil forhåpentligvis bli publisert i dag.

Kilde:
Fire spørsmål og fire svar om Den nordiske motstandsbevegelsen
Jesse Torniainen sparket mann til døde – da sa finnene at nok er nok