Hjem Nyheter Norge NTNU bukker under for homolobbyen

NTNU bukker under for homolobbyen

HOMOLOBBYEN NTNU valgte å heise regnbueflagget under Pride i Trondheim, etter først å ha sagt nei. Reaksjonene har vært mange, med henvendelser både for og mot beslutningen, og universitetet valgte å snu.

Foto: Morten Andersen / NRK.
Foto: Morten Andersen / NRK.

Det hele begynte da Kristoffer Halseth, som er ansatt ved NTNU (Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet), sendte søknad til rektoratet på vegne av Trondheim Pride om å få heise regnbueflagget. Av en eller annen grunn forventet også Halseth uten videre positiv respons. NTNU sa imidlertid nei og henviste til flaggloven – de ville følge loven – i motsetning til mange andre institusjoner. Selv om NTNU inntok dette prinsipielle standpunktet om å følge loven oppfordret de imidlertid alle til å delta i paraden.

– Vi har hele tiden sagt at vi støtter bevegelsen fullt og helt, sier fungerende kommunikasjonssjef ved NTNU, Jan Erik Kaarø.

Etter at dette ble kjent gjennom mediene snudde imidlertid altså NTNU, og heiste regnbueflagget under Pride. Dette skjedde bare tre timer etter at NRK publiserte saken gjennom sine kanaler.

– Vi flagger likevel. Vi har tenkt mer over saken, og vil heise flagget til topps på lørdag, sier Toril A. Nagelhus Hernes, prorektor for nyskaping og leder for NTNU sitt orwellske likestillings- og mangfoldsutvalg. Ikke uventet får de støtte fra den politiske eliten.

Til tross for dette finnes det altså de som ennå ikke anerkjenner eksistensen av homolobbyen.