Hjem Nyheter Europa Ny absurd «holocaust»-fortelling: «Min mor fødte meg på vei til gasskammeret»

Ny absurd «holocaust»-fortelling: «Min mor fødte meg på vei til gasskammeret»

0

«HOLOCAUST» Ny utrolig fortelling om overlevelsen mot alle odds.

Da Eva Clarke dukket opp for å bli fotografert med overlevende fra jødeutryddelsen i Storbritannia for en kommende billedbok, kjente fotografen Matt Writtle seg tvunget til å spørre henne hvordan det var mulig at en så ung person overlevde «holocaust». Det svaret han fikk, som ble publisert i en artikkel på The Israel Times uten å bli sjekket kritisk, var minst sagt utrolig.

En overlevendes historie som har blitt værende med Writtle er Eva Clarkes. «Jeg husker at hun gikk inn og jeg påpekte at hun ikke så gammel nok ut til å være en overlever», sier han. Hun så på meg og sa: «Det er morsomt at du sier det. Jeg forteller min historie om et øyeblikk».

«Jeg satt og hørte på hennes fortelling. Hennes mor veide bare 38 kilo og befant seg på baksiden av en vogn som skulle inn i gasskammeret da de allierte begynte å bombe. Hun fikk deretter veer og var tvunget til å føde på baksiden av denne vognen, i stillhet, på egenhånd, mens andre fanger forsøkte å dekke over henne. Om hun hadde blitt oppdaget ville vaktene ha skutt henne og barnet

«Det finnes så mange forferdelige historier, men denne skilte seg virkelig ut for meg», sier Writtle.