Hjem Nyheter Europa Ny allianse for EU-kritiske partier etableres

Ny allianse for EU-kritiske partier etableres

1

EU Ifølge den østerrikske FPÖ-politikeren Harald Vilimsky vil en ny EU-kritisk allianse opprettes etter EU-parlamentsvalget.

Matteo Salvini.
Matteo Salvini.

Ifølge Harald Vilimsky, østerriksk FPÖ-politiker, vil en ny allianse etableres for EU- og innvandringskritiske partier etter EU-parlamentsvalget. Alliansen skal være et samarbeid mellom den konservative gruppen ECR og de mer EU- og innvandringskritiske gruppene EFDD og ENF.

Samarbeidet skal ifølge Vilimsky presenteres i april. Italias visestatsminister Matteo Salvini skal ifølge uttalelsen være alliansens ansikt utad.

– Salvini kommer til å være alliansens ansikt, oppgir Harald Vilimsky.

Hvorvidt gruppen blir virkelighet gjenstår å se. Ifølge en representant for ECR er opplysningene en nyhet selv for gruppen. Peter Lundgren, EU-parlamentsmedlem for Sverigedmokraterna og medlem av ECR-gruppen, har også utelukket et samarbeid med de mer EU-kritiske partiene.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Proverbs 26:11 Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11

EU må avvikles, ikke «reformeres» til noe unionen aldri kan bli. De invandringskritiske landene og politikerne kan bare bremse prosesser som uansett er under utvikling og vil omskape Europa i løpet av vår tid, dvs et par generasjoner. Prosessen med Brexit viser at en gang inne er det omtrent umulig å komme seg ut, på ordentlig vis, fordi landene blir innvevet gjennom lovgivning og implementering av ulike ordninger.