Hjem Nyheter Norden Ny app advarer mot svenske «no-go»-soner

Ny app advarer mot svenske «no-go»-soner

MULTIKULTUR En nyutviklet app skal hjelpe mobilbrukere i Norden å unngå områder okkupert av kriminelle innvandrere.

Kriminalitet-innvandring

Med hjelp av detaljert informasjon helt ned på gatenivå har den nylig lanserte danske sikkerhetstjenesten Klriti utviklet et program til mobiltelefoner som skal hjelpe nordboere å unngå farlige nabolag i Sverige.

Appen er basert på en algoritme som evaluerer sikkerheten til steder i Sverige. Dataene er basert på cirka 170 000 offentlige hendelsesrapporter som samles inn fra det svenske politiet. Disse blir så analysert og tilordnes sikkerhetspoeng som hjelper brukeren til å vurdere områdes sikkerhetsprofil.

Ifølge pressemeldingen er formålet med tjenesten å gi innbyggerne nyttig informasjon og for å være informere brukerne om lokal kriminalitet eller om lovbrudd som begås på bestemt steder.

Klriti sies å gi brukeren en komplett oversikt over hendelser som har skjedd i området, og gir umiddelbar tilgang til informasjon om kriminalitet som politiet har rapportert i regionen i løpet av de siste 14 dagene.

Planen er ifølge Klritis skapere å først evaluere responsen av programmet i Sverige og dermed senere lansere tjenesten i Norge og Danmark.

Kilde:
New app warns of Swedish no-go zones