Hjem Nyheter Europa Ny britisk lov skal verne statuer og monumenter fra antihvit ikonoklasme

Ny britisk lov skal verne statuer og monumenter fra antihvit ikonoklasme

STORBRITANNIA Det britiske parlamentet har stemt gjennom en ny lov skal verne statuer og monumenter fra «høylytte mobber».

Christopher Columbus-statuen i St. Louis, USA, fikk stå i 134 år før den ble revet av en rasende og antihvit BLM-mobb.

Under fjorårets Black Lives Matter-opptøyer gikk man hardt til verks mot statuer av hvite mennesker man mente hadde uttrykt seg eller handlet ille mot svarte mennesker. Visse statuer ble vandalisert, mens andre ble revet – iblant med myndighetenes velsignelse.

Men i Storbritannia tenker man nå å sette en stopp for dette med en ny lovgivning, rapporterer Breitbart. Den nye loven innebærer at forandringer gjeldende eksempelvis statuer, monumenter og gatenavn må gå gjennom en offisiell planleggingsprosess snarere enn å være overlatt til venstrevridde lokalpolitikere eller mobber.

Siste ord kommer Storbritannias minister for boliger, samfunn og lokale myndigheter, Robert Jenrick fra det konservative partiet til å ha.

Jenricks syn er at monumenter, ofte finansiert med frivillige donasjoner fra allmennheten, ikke skal kunne tas bort på grunn av rasende mobber.

– Vi lever i et land som tror på rettsstaten, men når det gjelder vernet av vår arv har rettsprosessen blitt tilsidesatt. Det kan ikke være rett, sier Jenrick.

– Det som har stått i generasjoner burde betraktes ettertenksomt, ikke tas bort på et innfall eller på oppdrag av en skrikende mobb, fortsetter han.