Hjem Nyheter Europa Ny EU-lov gir medlemsland rett til å stenge nettsteder

Ny EU-lov gir medlemsland rett til å stenge nettsteder

39

SENSUR En ny EU-lov gir medlemslandene rett til å blokkere og stenge nettsteder for å «beskytte forbrukerne».

Tirsdag denne uken ble en ny EU-lov vedtatt som gir medlemslandene fullmakt til å stenge og blokkere nettsteder. Hensikten skal være å «beskytte forbrukerne mot skadelige produkter», og loven inngår i det såkalte Consumer Protection Cooperation-prosjektet.

Mange er likevel skeptiske til loven, og mener den åpner opp for omfattende maktmisbruk og sensur. Dette ettersom myndighetene får fullmakt til å stenge og blokkere nettsteder, uten at saken blir behandlet i en domstol. At eieren av nettstedet ikke har rett til å motsette seg avgjørelsen eller til å få saken behandlet i en domstol, gjør ikke saken bedre.

Den tyske EU-parlamentarikeren Julia Reda har tidligere advart mot en slik lov og mener den er en trussel mot demokratiet. Reda mener loven kan misbrukes av myndigheter til å stenge ned nettsteder, av politiske grunner, og peker på Spanias nedstengning av katalanske nettsteder.

Reda tror lignende nedstengninger kan finne sted i andre EU-land når loven trer i kraft, ettersom det finnes mange både EU- og regimekritiske aktører i Europa, hvis tilstedeværelse på internett er en viktig plattform.

Kilde:
Ny EU-la ger myndigheter rätt att stänga ned webbplatser

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
39 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Forskjellen på Brussel og P’yŏngyang er at man i EU-hovedstaden ønsker å utrydde den opprinnelig befolkning.

Limmy
Limmy
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

En annen forskjell er vel behandlingen av kritikere av systemet.

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Limmy
5 år siden

Tja, de fengsler vel i Nord Korea også antar jeg. Akkurat som i EU.

Thule
Thule
Svar til  Motstandsmann
5 år siden

Google Ursula Haverbeck. Eller Ernst Zündel. Disse har vi iallefall dokumentasjon på at har blitt sperret inne for tankekriminalitet.

Limmy
Limmy
Svar til  Thule
5 år siden

I Tyskland er det ikke lov å spre misinformasjon om holocaust.

Tommy har mange linker til hva misinformasjon kan føre til.

Hva hadde skjedd med demonstrasjonen deres om det hadde vert nk. Det hadde ikke blitt en demonstrasjon nr. 2 for å si det sånn

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Limmy
5 år siden

Hvem skal i så fall sitte på definisjonsmakten? Sprer kristne evangelister desinformasjon? Skal disse fengsles?

I et kristent land, bør de som fremmer evolusjonsteorien og kritiserer kreasjonismen sperres inne?

Limmy
Limmy
Svar til  Motstandsmann
5 år siden

Tja. Det må vel være en kombinasjon. Når mange forskere utgir vitenskapelig godkjent forskning som peker i samme retning som arkologiske utgravninger og igjen er backet opp av dokumenter fra perioden. Øyenvitner osv. Da blir vanskelig å unngå sannheten i sånne tilfeller Det blir litt som gravitasjonsbølger. Einsteins relativitets teori sa at de finnes. Jaha, men han kan ta feil. Men for kort tid siden fant forskere bølger og målte dem. Da er det to piler fra forskjellige utgangspunkt som gir samme resultat. Da blir eksistensen av de bølgene mye sikrere som igjen peker tilbake på Einsteins teori. Samme kan… Les mer »

Skeptisk
Skeptisk
Svar til  Limmy
5 år siden

Fortell hvilke øyenvitner du har lest bøkene til? Les dem med vitenskapelige øyne eller med øyne til en helt åpen person. Fordi da kan jeg love deg at du vil bli overrasket og se hvor tullete de fleste av disse historiene er. Eller tror du på Elie Wiesel som forteller at tyskerne helt på tampen av krigen transporterte ham (en jødisk 14-åring) fra KZ-leir til sykehus for å bli behandlet for et beinbrudd. Og så transportert tilbake igjen. Det var januar 1945. Hvorfor ikke bare skyte ham siden han var først skadet og tyskerne visstnok var desperate etter å drepe… Les mer »

Thule
Thule
Svar til  Limmy
5 år siden

Revisjonister har aldri skadet noen eller oppfordret til hverken vold eller hat. De peker på manglende bevis og indikasjoner som motsier den offisielle historien. Øyenvitner er ikke bevis i en rettsak. Man må ha konkrete bevis. Hvis du synes det er o.k å sperre inne folk for å stille spørsmål kan du iallefall ikke kritisere Nord Korea. Sannheten frykter ikke etterforskning.

Limmy
Limmy
Svar til  Thule
5 år siden

Jeg har aldri klaget på kritiske undersøkelser og om man har noe å komme med som vil forandre på tidligere trodde historiske fakta så hadde det gått sin gang. Tyskland ville godtatt det som alle andre. At hun blir dømt gjør at jeg tviler.

Blå
Blå
Svar til  Limmy
5 år siden

«Kritiske undersøkelser» er ikke tillat i flere Europeiske land. Bevisene for holocaust har også vært holdt utenfor offentlig innsyn siden krigen. Historien om holocaust har blitt skrevet om flere ganger allerede da tidligere anklager mot Tyskerne har blitt tilbakevist. Det siste er ikke en gang omstridt. Vanlige historikere har ikke noen agenda om å holde oss for narr, men det er vanskelig å danne ett korrekt bilde av historien når «bevisene» først dukker opp etter 70 år.

https://www.dagbladet.no/nyheter/hemmelig-fn-arkiv-om-nazistenes-offentliggjores—kan-omskrive-historien/67496814
https://www.abcnyheter.no/nyheter/2006/07/27/33090/skal-apne-holocaust-arkiver

Roar
Roar
Svar til  Limmy
5 år siden

Misinformasjon er det nok du som sprer Limmy. Er du så opptatt av vitenskap og fakta som du hentyder til i andre kommentarer her, så burde du vel være like opptatt av dette når det kommer til påstanden holocaust, men nei…her velger du å tro på et holocaust som fullstendig mangler bevis, og påstander som bryter med all fysikkens lover. Du ser helt bort fra det faktum at påstandene faktisk er motbevist, stenger ørene og kaller det «misinformasjon». Hvilken interesse har du ved å opprettholde en slik løgn?

Limmy
Limmy
Svar til  Roar
5 år siden

Jeg er her for å forstå ekstremisme

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Limmy
5 år siden

Synes du det er ok å være hvit, Limmy?

Limmy
Limmy
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Jeg er 100% fornøyd med hudfargen min 🙂

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Limmy er nok en av guds utvalgte folk.

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Limmy
5 år siden

Skitsnack.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Limmy
5 år siden

Om du vil forstå ekstremisme burde du innse at det er ganske extremt og mene at 6000000 jøder ble drept på 5 år og at hver eneste som overlevde gjorde det pga et Guds ‘mirakel’ hver gang fordi dem er ‘Guds utvalgte folk’ i motsetning til oss ‘hedninger ‘. Det er også extremt og mene at Nasjonal Sosialister er de fæleste beista som noensinne har eksistert fordi dem ville forsvare sitt folk, sin kultur og sitt kontinent. Hadde NS vunnet hadde du ikke sett denne masseinvasjonen av muslimer i dag. Du hadde sett Europeiske lykkelige familer vandre i gater uten… Les mer »

Limmy
Limmy
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Det som gjør deg til ekstremist er ikke at du er nazist. Det er heller ikke at du tror holocaust ikke skjedde. Det tror jeg bare er ønsketenking. Det er mere det svarthvite verdensbildet ditt. Politikk fremstiller du som en kamp mellom høystalinime og nazisme der høystalinime vant. Det svartmaler dagens samfunn som okupasjon, folkemord, forfølgelse. Og om deres side hadde «vunnet» hadde alt vert lyst. Alle glade, alle friske, ingen problemer. Litt ironisk siden høystalinismen og nazismen er så og si identisk. Jøder demoniserer du kategorisk. Onde slemme forferdelige. Mens den ariske rasen er bare hvit. Skikkelig glansbilde av… Les mer »

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Limmy
5 år siden

Jeg personlig har aldri ment og mener heller ikke at arbeidsleirene aldri fant sted. Det er mere omfanget av det hele som må påpekes. Den store overdrivelsen/ den store demoniseringen av Nasjonale Sosialister som ikke kan aksepteres lenger. For den er en stor kommunistisk løgn. Jeg ser ikke alt svart hvitt, fordi jeg ser ikke ting på samme måte som deg. Jeg har f.eks vokst opp med somaliere, indere og pakistanere og reist mye i verden og hatt mange interessante dype samtaler med forskjellige mennesker. Du har kanskje tatt danskebåten et par ganger og dannet deg et bilde av Nasjonale… Les mer »

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Limmy
5 år siden

Og hvorfor sier jeg noe så ekstremt som ‘ Arisk makt i Europa’? – Fordi Europa hører det Ariske folk og det har det alltid gjort.
(Derfor har vi også all rett til og si det.)

Limmy
Limmy
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Man skal være stolt av den man er. Det støtter jeg. Du sier dere blir demonisert, og dere har delvis rett. Dere blir det. Nazismen er et vanskelig tema for veldig mange pga krigen. At dere støtter en ideologi som fikk skylden for alt det forferdelige som skjedde og egger etter en ny krig er provoserende for mange. Folk blir sinte på dere. Så har vi aktivitetene deres. Brenne flagg som symboliserer likeverd for homofile sammen med å henge opp plakater med løkker er veldig skremmende. Folk blir redde. Og redsel fører til hat. Det er en helt vanlig instinktiv… Les mer »

Thule
Thule
Svar til  Limmy
5 år siden

Å snakke om 1984 og forsvare tankekriminalitet som «holocaust benektelse» eller HMF begynner å likne schizofreni.

Limmy
Limmy
Svar til  Thule
5 år siden

Hva er hmf?

Limmy
Limmy
Svar til  Thule
5 år siden

Her er et godt eksempel på at hatet er feilplassert. Dette er designet for å gi assosiasjoner med 1984 for å gi en unnskyldning til å få utløp for hat. Dere vet at saken ikke holder, hadde den gjort det hadde dere ikke brukt ordet tankepoliti. Det er det som skal være kanalen. Ikke hendelsen.

Thule
Thule
Svar til  Limmy
5 år siden

Det ER jo tankepoliti når man sperrer inne 90 år gamle damer fordi de stiller spørsmål ved den offisielle historien! Det kan ikke bli mer åpenbart. Du kan jo lese litt om Simon Wiesenthal og hvordan han brukte livet sitt til å ødelegge de siste årene til pensjonerte SS veteraner. Løgnmedia har skrytt av dette gang på gang. Den som vinner krigen vinner retten til å dehumanisere den beseirede motstanderen. Spesielt hvis de også kontrollerer media, noe som er åpenbart at de gjør nettopp av den grunn at de er hevet over enhver kritikk.

Limmy
Limmy
Svar til  Thule
5 år siden

Hadde hun hatt noe reelt å komme med så tviler jeg på at hun hadde blitt dømt. Vi har ikke absolutt yttringsfrihet. Det er unntak i visse tilfeller. Jeg har ikke lest boken hennes så jeg vet ikke hva nøyaktig hun påstår men det står ikke noe om henne i historie og forsknings tidsskrifter. Det høres veldig tvilsomt ut. Det er enkelt å bare påstå noe i ei bok. At hun er gammel har neppe mye å si for straffen Han andre du nevner jobbet med å identifisere krigsforbrytere. Det er et ganske viktig virke. Når man er skyld i… Les mer »

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Limmy
5 år siden

«Man kan inte sitta på toppen och diktera»
Bra der Limbeck.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Limmy
5 år siden

Skjønner du selv hvor naiv og virkelighetsfjern du fremstår Limmy?

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Limmy
5 år siden

Shut up O’Brien.
Du er ett troll.

enmann
enmann
Svar til  Limmy
5 år siden

ekstremisme er et politisk ekkokammer, det finner du nok av i venstreekstreme media.

enmann
enmann
Svar til  Limmy
5 år siden

Ja, for alt jeg er uenig med er «misinformasjon», ikke sant? Jeg vil tilbake til mitt safe space. buhuu.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Limmy
5 år siden

En liten oppklaring vedrørende Limmys obsternasige påstander om «Den demokratiske folkerepublikken Korea»: «Det er sant at vi ikke har absolutt ytringsfrihet. Det er unntak i visse tilfeller. Slik som når noen kommer med feilaktige påstander om vår store og ufeilbarlige leder Kim Jong-un. Da burer vi vedkommende inne selv om personen er 90 år gammel, akkurat som dere gjør når noen krenker O’Holohoax-skrønen;) …Men jeg vil på det sterkeste ta avstand fra at vår Folkerepublikk skal sammenlignet med deres orwellianske EU/EØS-land, for vi ønsker tross alt IKKE å utrydde vår egen befolkning slik som deres korrupte EU/EØS-poltikere jobber for.» Mvh… Les mer »

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Godt poeng.

SSGXHFNQPX
SSGXHFNQPX
5 år siden

Liten avsporing, men kom til å tenke på det grunnet denne artikkelen; jeg ser så mange nasjonalister som støtter Catalonias kamp. Jeg skjønner i utgangspunktet at man vil støtte opp under selvhevdelseserett, men det mange ser seg blinde på er at Catalonias borgermester, Charles Puigdemont, er en transehomorasefremmedforkjemper av en marxist – Catalonias moderne frigjøringkamp er en rød kamp – som mange av oss nasjonale altså faktisk støtter bare basert på prinsipper og mangel på kunnskap.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

The Goyim know. Shut it down. Jødene jobber på høygear for å stoppe ytringer de ikke liker, og nå er det internett som står for tur. Og dessverre har de med seg villige og korrupte Shabbos goyim som gjerne gjør the dirty work for dem.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
5 år siden

Oy veeeeeeeeey! Vi kan jo ikke ha noe av at sannheten kommer frem. Hold dere til Dagbladet og NRK dumme goyim. Der får dere all den informasjonen dere trenger.

Kim Larsen
Kim Larsen
5 år siden

Dette vil bare øke radikaliseringen.

trackback
5 år siden

[…] Ursprungligen publicerat på Frihetskamp. […]