Hjem Nyheter Ny Hollywood-film forutser en dystopisk fremtid i etterkant av korona

Ny Hollywood-film forutser en dystopisk fremtid i etterkant av korona

KULTUR En av Hollywoods nye storfilmer, «Songbird», er basert på den pågående koronapandemien. Filmen finner sted i 2024, og viruset «Covid-23» har mutert. Samfunnet forfaller og politistaten er i full fremvekst.

«Songbird» er en av Hollywoods neste storfilmer og baseres på koronapandemien.

Filmen finner sted i år 2024, fem år etter pandemiens begynnelse. Det nye viruset, «Covid-23», har mutert med påfølgende restriksjoner. I USA plasseres nå smittede i konsentrasjonsleirer, eller «karanteneleirer» der de etterlates uten assistanse. Enten blir de friske eller så dør de.

«Portforbud gjelder nå. Alle uautoriserte borgere må holde seg hjemme», meddeler en høyttaler for tomme gater i filmtraileren. Militæret har opprettet veisperringer og helikoptre patruljerer over byen. Et skremmende dystopisk scenario presenteres.

Filmskaperne Adam Mason og Simon Boyes kvier seg ikke for å profitere på koronapandemien, og bestemte seg i vår for å basere en film på den. «Songbird» produseres av flere individer, blant annet den velkjente jødiske filmprodusenten Michael Bay. Filmingen fant sted i Los Angeles, USA mellom 8. juli og 3. august i sommer.

Den nye storfilmen skal etter planen gis ut den 11. september.

«Songbird» er i stor grad lik filmen «Contagion» fra 2011. Også denne filmen handler om en pandemi som kommer ut av kontroll. I likhet med koronaviruset smitter dette viruset via dråper, kroppskontakt, og andre ting som smittede har berørt.

I filmen spekulerer dessuten den amerikanske folkehelsemyndigheten om det nye viruset kan være et biovåpen. Interessant nok kommer de også fram til at viruset er en kombinasjon av sykdommer overført fra griser og flaggermus.

Traileren til «Contagion»: