Hjem Nyheter Nye avsløringer om kinesiske bestikkelser til Biden

Nye avsløringer om kinesiske bestikkelser til Biden

USA Republikanere i kongressen hevder at man kan bevise at president Biden mottok 40 000 dollar som betaling for å være til nytte for sønnen Hunter Bidens kinesiske forretningspartnere. Transaksjonen kan spores gjennom flere ledd til den kinesiske energigiganten CEFC.

Hunter Biden omfavner sin far og mor Joe og Jill Biden. Foto: Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff 210120-D-WD757-2097 (CC BY 2.0).

Republikanere i den amerikanske kongressen fortsetter å legge fram bevis mot president Joe Biden i et pågående forsøk på å stille ham for riksrett. På onsdag kunngjorde kongressmedlem James Comer at de hadde klart å spore en transaksjon til presidenten fra den kinesiske energigiganten CEFC på 40 000 dollar.

Pengene skal ha blitt utbetalt via sønnen Hunter Biden som betaling for at Joe Biden skulle være til nytte for kineserne.

Ikke bare løy han [presidenten] om at Hunter tjente penger i Kina, men det har også blitt avslørt at 40 000 dollar i hvitvaskede kinesiske penger ble satt inn på Joe Bidens bankkonto i form av en personlig sjekk. Og kontrollkomiteen har den, sier Comer i et videoklipp.

🚨 BREAKING 🚨

We’ve followed the money and identified how Joe Biden received $40,000 in laundered 

 China money.
@RepJamesComer lays out the money trail. 👇 pic.twitter.com/lH69OUOHid

— Oversight Committee (@GOPoversight) November 1, 2023

Komiteen har også utarbeidet en promemoria der de legger fram bevisene. I denne kan man se at sjekken i spørsmålet ble utstedt av presidentens bror, James Biden, og hans kone Sarah, i september 2017.

Pengene har blitt sporet gjennom flere transaksjoner som ifølge republikanerne er blitt utført med den hensikt å skjule deres opprinnelse.

Først skal et kinesisk selskap ha satt inn fem millioner dollar på en konto tilhørende ett av Hunter Bidens kinesiske selskaper. 400 000 dollar av disse ble deretter overført til ett av Hunter Bidens amerikanske selskaper, som igjen overførte 150 000 dollar til Lion Hall Group, som eies av James og Sarah Biden.

Sarah Biden skal deretter ha tatt ut 50 000 dollar i kontanter fra selskapet og satt disse inn på sin private bankkonto. Noen dager senere ble det gjort en overføring direkte til Joe Bidens private konto på 40 000 dollar med meldingen «tilbakebetaling av lån».

Sjekken til Joe Biden sier «nedbetaling av lån».

Hunter og James Biden begynte å jobbe med CEFC i 2016, mens Joe Biden var visepresident under president Barack Obama. I en notat som er funnet på Hunter Bidens berømte datamaskin, står det at «den store fyren» [«The Big Guy»] skal få ti prosent av avkastningen fra en investering på ti millioner dollar som Hunter og hans onkel gjorde sammen med CEFC. Ifølge republikanerne antyder dette at «den store fyren» refererte til visepresident Biden.

I en WhatsApp-melding datert 30. juli 2017, skriver Hunter Biden til CEFC-sjefen Raymond Zhao:

Jeg sitter her med min far, og vi vil gjerne forstå hvorfor løftet ikke har blitt oppfylt. Jeg er veldig bekymret for at styrelederen enten har ombestemt seg eller brutt avtalen uten å informere meg, eller at han ikke er klar over løftene og forsikringene som er gitt, men som ikke er oppfylt. Si til direktøren at jeg ønsker å løse dette før det blir kaotisk. Og med «» mener jeg i kveld.

Dagen etter svarer Zhao at CEFC er «villige til å samarbeide med Biden-familien», og litt over en måned senere mottok Joe Biden sine 40 000 dollar. Ifølge Comer er dette bevis for at «utpressingen lyktes» og at den aktuelle transaksjonen er en del av bestikkelsespengene.