Hjem Nyheter Ny lov i Alabama: Pedofile skal kastreres før løslatelse

Ny lov i Alabama: Pedofile skal kastreres før løslatelse

3

USA Delstaten Alabama fortsetter å stifte kontroversielle lover. Nylig underskrev guvernør Kay Ivey et lovforslag som innebærer at seksualforbrytere hvis offer var under 13 år skal kastreres før de løslates.

Illustrasjonsbilde

Nylig stemte den amerikanske delstaten Alabama gjennom en kontroversiell lov som kriminaliserte abort. Loven innebærer at den som deltar i å ta livet av et foster risikerer opptil 99 års fengsel, hvis ikke kvinnens liv var i fare hvis hun skulle fullført graviditeten.

Tross massiv kritikk fra det venstreliberale etablissementet i USA virker ikke delstatens politikere å ha blitt avskrekket fra å stifte kontroversielle lover. Alabamas guvernør Kay Ivey underskrev nemlig ytterligere en ny lov som allerede har blitt kritisert av såkalte menneskerettighetsorganisasjoner.

Loven innebærer at dømte pedofile må gjennomgå kjemisk kastrering før de løslates etter soning. På denne måten håpes det at disse ikke kommer til å rent fysisk kunne overgripe seg på barn igjen.

Kritikere mot loven mener dog at den strider mot USAs grunnlov om frihet fra «fryktelige og uvanlige straffer».

– De [pedofile] kommer til å kunne anke ifølge det åttende tillegget til konstitusjonen. De kommer til å hevde at det er en fryktelig og uvanlig straff for noen som allerede har sittet sin tid og for resten av livet kommer til å være kastrert, sier advokaten Raymond Johnson.

Lovforslaget kom på initiativ fra republikaneren Steve Hurst, som sitter i Alabamas delstatkongress. Han mener at straffen passer forbrytelsen bra.

– Jeg har hatt folk som har ringt meg tidligere da jeg la frem forslaget som har spurt om jeg ikke synes at det er inhumant. Jeg spurte dem hva som er mer inhumant enn å ta et lite nyfødt barn og man forgriper seg seksuelt på det nyfødte barnet når barnet ikke kan forsvare seg selv eller komme unna, og må gjennomgå alt som det må gjennomgå. Hvis man vil snakke om hva som er inhumant – dette er inhuman. Hvis vi gjør noe som dette kommer det til å forhindre at noe liknende skjer igjen i Alabama, har Hurst sagt når han har forsvart lovforslaget.

Tidligere har California, Florida, Georgia, Lousiana, Montana, Oregon og Washington stiftet lover som tillater kjemisk kastrering av seksualforbrytere i visse tilfeller. Dette har dog sjelden skjedd og i Alabama kommer det til å gjelde samtlige personer som dømmes for seksualforbrytelser hvor offeret har vært 13 år eller yngre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Venstreorienterte – som er majoriteten av journalistmafiaen – vil skrike opp om dette og utmale det i dystre farger, mens pro-life tilhengere ser det som tegn på at respekt for liv, helse og sikkerhet langsomt er på vei tilbake. Hensynet til barns rett til liv og vern mot overgrep må settes høyere enn pedofiles «menneskerettigheter», som uansett bør anses for å ha gått tapt når de er dømt. Kjemisk kastrering er intet overgrep men et vern fra samfunnets side.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Et skritt i riktig retning (no pun intended). Personlig ville jeg helst sett slike henrettet.

Stefan
Stefan
3 år siden

Pedofile burde tilbringe resten av sitt liv vekk fra det øvrige samfunn. De har begått verdens verste forbrytelse og fortjener ingen medlidenhet.

Barns trygghet bør komme i første rekke!