Hjem Nyheter Norden Ny lov på gang i Sverige: forbrytelser gjort mot rasefremmede og LHBTP-personer...

Ny lov på gang i Sverige: forbrytelser gjort mot rasefremmede og LHBTP-personer kan komme til å anses som terrorisme

6

UTENRIKS En ny terrorlov er på vei til å implementeres i Sverige.

Sveriges justisminister Morgan Johansson (t v).

Utredningsgruppen for terrorkriminalitet har lagt frem et lovforslag som er sendt til regjeringen og den kontroversielle svenske justisministeren Morgan Johansson. Tanken er at den nye loven skal samle all terrorlovgivning under én lov, i motsetning til i dag hvor den er å finne i tre forskjellige lover. 

Ifølge utredningen skal alle typer av forbrytelser kunne klassifiseres som terror. Eksempelvis skal forbrytelser mot en etnisk minoritet eller LHBTP-personer kunne betraktes som terrorisme, om den nye loven blir iverksatt.

– Da blir det soleklart at om man til eksempelvis gir seg på en etnisk gruppe i befolkningen så kommer det til å betraktes som terrorisme. Der har det tidligere vært en uklarhet, kommenterer Morgan Johansson.

Ifølge det statlige media SVT kommer også en spredning av propaganda som «innebærer en allmenn støtte til terrorisme» til å bli ulovlig.

Personer som har begått terrorisme utenlands vil også kunne siktes og straffes i Sverige. Foreldelsesfristen for terrorforbrytelse kommer også til å bli fjernet gjennom den nye loven.

Blir loven vedtatt vil den tre i kraft den 1. juli 2021.

Les også:
Eldre mann kritiserte somalisk innvandring – dømt for tankekriminalitet
Svensk pensjonist bøtelagt for kommentarer på Facebook
England: Et folk underkuet av sovjetiske lover
Ervin Kohn vil innføre diktatur i demokratiets navn – SV henger seg på

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon
2 år siden

Hvilke «forbrytelser» siktes det til her? Voldshandlinger er nå én ting, men hva med «hatytringer» mot bestemte grupper, som feks somaliere og andre mud people, eller de med særskilt vern, som LHBTP? Eller muslimer for den saks skyld? Vil det være «terror» å ytre seg kritisk/negativt mot slike grupperinger, som vi oppfatter som skadelige og destruktive for våre nordiske samfunn? The slippery slope kalles det på engelsk, og vår høyt skattede ytringfrihet må vi ikke ta for gitt. Den krever uoppholdelig kamp og høy beredskap!

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Noe av det dummeste eg har hørt.

Nok en gummi lov de dumme svenske politikerne kan misbruke til og dømme alle de som kritiserer systemet og (((DE)))

David T
David T
2 år siden

Høyst sannsynlig en lov kokt ihop for å skremme og straffeforfølge svensker som våkner fra dvalen og blir kritiske til at deres folk og kultur skulle bli erstattet med fremmede og degenerert av homolobbyen.

kristen sentrumorientert person
kristen sentrumorientert person
2 år siden

sverige har altså forbudt konversjonsterapi og det betyr at de som utgjør konversjonsterapi eller fornekter å lære barn propaganda eller at ikke finnes tredje kjønn blir jurdisk sett ifølge den galne justisministeren sett som terrorisme. ser ut som at de blir like eller mer totalitære enn hele nazi-regimet i 1940 tallet.

kristen sentrumsorientert
kristen sentrumsorientert
Svar til  kristen sentrumorientert person
2 år siden

altså justis ministeren og hans elite

Haraldsson
Haraldsson
Svar til  kristen sentrumorientert person
2 år siden

Riktig at Sverige er på ville veier som så mange andre land idag, Norge inkludert, men tror nok du har litt vrangforestillinger angående det nasjonalsosialistiske Tyskland på 30-40-tallet. Visstnok var det et autoritært, men ikke totalitært regime, som også befant seg i en krigstilstand, hvilket gjør at man blir langt mer skjerpet, og det uansett hvilken side du skulle se til under en krig.