Hjem Nyheter Ny skoleskyting i USA – 17 drept og flere såret

Ny skoleskyting i USA – 17 drept og flere såret

USA En brutal skoleskyting utspilte seg i den amerikanske delstaten Florida onsdag ettermiddag. 17 personer ble drept og flere såret. Gjerningsmannen, som ble pågrepet like etter ugjerningen, er en 19 år gammel tidligere elev på skolen.

Det var onsdag ettermiddag at den 19 år gamle Nikolas Cruz gikk inn på skolen Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida og åpnet ild. Det hele resulterte i at 17 personer, både voksne og elever, ble drept og flere ble såret. Skytteren skal ha brukt et halvautomatisk våpen og hadde med seg mange magasiner med ammunisjon. Den 19 år gamle gjerningsmannen klarte å flykte fra skolen etter ugjerningen, men ble pågrepet i et nærliggende område.

Cruz skal tidligere ha gått på skolen, men ble i fjor utvist grunnet «disiplinære årsaker». Flere elever som har latt seg intervjue etter skoleskytingen har fortalt at de ikke er overrasket over at det var Cruz som var skytteren. Ifølge dem var Cruz «ensom og rar» og han skal også tidligere ha hatt forbud mot å bevege seg på skoleområdet med ryggsekk.

President Donald Trump har kommentert hendelsen på Twitter, hvor han skrev:

My prayers and condolences to the families of the victims of the terrible Florida shooting. No child, teacher or anyone else should ever feel unsafe in an American school.