Hjem Nyheter Ny skoleskyting i USA – 17 drept og flere såret

Ny skoleskyting i USA – 17 drept og flere såret

5

USA En brutal skoleskyting utspilte seg i den amerikanske delstaten Florida onsdag ettermiddag. 17 personer ble drept og flere såret. Gjerningsmannen, som ble pågrepet like etter ugjerningen, er en 19 år gammel tidligere elev på skolen.

Det var onsdag ettermiddag at den 19 år gamle Nikolas Cruz gikk inn på skolen Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida og åpnet ild. Det hele resulterte i at 17 personer, både voksne og elever, ble drept og flere ble såret. Skytteren skal ha brukt et halvautomatisk våpen og hadde med seg mange magasiner med ammunisjon. Den 19 år gamle gjerningsmannen klarte å flykte fra skolen etter ugjerningen, men ble pågrepet i et nærliggende område.

Cruz skal tidligere ha gått på skolen, men ble i fjor utvist grunnet «disiplinære årsaker». Flere elever som har latt seg intervjue etter skoleskytingen har fortalt at de ikke er overrasket over at det var Cruz som var skytteren. Ifølge dem var Cruz «ensom og rar» og han skal også tidligere ha hatt forbud mot å bevege seg på skoleområdet med ryggsekk.

President Donald Trump har kommentert hendelsen på Twitter, hvor han skrev:

My prayers and condolences to the families of the victims of the terrible Florida shooting. No child, teacher or anyone else should ever feel unsafe in an American school.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Nær 100% prosent av disse «lone young gunmen» har gått på psykiatrisk medikasjon, som SSRIs(eks Prozac), som beviselig «fucker up» med deres hode, og i kombinasjon med tilgang på våpen blir det en dødelig mix: https://dailystormer.name/media-struggles-to-formulate-narrative-around-latino-shooter/
Men i liberale PK-media er det kun snakk om hvor forferdelig det er at det 2.grunnlovstillegget gir amerikanere rett til å bære våpen til beskyttelse av seg og sine. De som burde vært fratatt rett til våpen i USA er de svarte, som beviselig ofte ikke har evne til å vurdere farepotensialet og dreper hverandre – og hvite – uten å føle større anger.

Thule
Thule
Svar til  Proverbs 26:11
4 år siden

Selv her i Norge plugger de inn «AR-15» og «halvautomatisk rifle» i hver setning, og snakker om hvor forferdelig det er at Amerikanere får bære våpen. Samtidig holder de godt kjeft om hvordan innvandrergjenger skyter på hverandre i Sverige, og nå også i Norge, mens befolkningen er avvæpnet og forsvarsløse, siden regjeringen, politi og andre autoriteter regner dem som reelle borgere og ikke som ulovlige innvandrere. Nå er det jo enda nok av idioter i våre land som ikke bare synes det er helt o.k at slike folk oppholder seg innenfor våre grenser, og regnes som «nordmenn», men de vil… Les mer »

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Thule
4 år siden

Aggresjon og skyting osv er plutselig mye værre og må slåes hardere ned på når det blir utført av hvite menn .

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Lauren Rose har nylig lagt ut en aktuell video om saken:
«ADL uses Nikolas Cruz to create white supremacy lie»
https://youtu.be/Q1ocDFLA5a8

NordenSkjold
NordenSkjold
4 år siden

Begynner bli ganske mange slike hendelser nå. De siste 10 årene har det vært historisk mye av det. Startet med Colombine, og derfra eskalerte det. Ikke kun i USA, men i Europa og hele vesten som sådan. Skulle nesten tro det var starten på noe større? som f.eks en krig, ellernoe .. ? *Host og Hark* Mange idioter der ute som tror at våpnene i seg selv er problemet, men enhver med litt IQ skjønner at det er ikke pistolen som er morderen og at det ikke er drapsmannen som er provokatøren, for og si det slik. Uansett er slike… Les mer »