Hjem Nyheter Globalt Ny studie: Det «sunne alternativet» soyaolje skader hjernen

Ny studie: Det «sunne alternativet» soyaolje skader hjernen

6

HELSE En ny forskningstudie viser at soyaolje skader hjernen og kan forårsake autisme og andre sykdommer.

Illustrasjonsbilde: Soya. Foto: United Soybean Board

I en studie nylig publisert i den fagfellesvurderte (eng.: peer reviewed) vitenskapelige publikasjonen Endocrinology viser en forskergruppe fra universitetet i California deres siste resultater etter årelang forskning på soyaolje.

Tidligere resultater fra forskergruppen har vist at soyaolje forårsaker diabetes og fedme hos mus; den siste forskningen viser imidlertid effekten soyaoljen har på musehjerner.

Studien viser at musene som spiste soyaolje fikk store påvirkninger på hypothalamusen – delen av hjernen som regulerer humør og oppførsel, rapporterer RT.

I tillegg ble over 100 av musenes gener påvirket. Gener som ble påvirket var blant annet et gen som påvirker hormonet for kjærlighet og sosiale interaksjoner, oksytocin, gener for stoffskifte og insulin – hvilket har med diabetes å gjøre – samt gener assosiert med angst, depresjon og schizofreni.

Forskerne mener, basert på forskningsresultatene, at soyaolje kan øke risikoen for Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom og autisme.

Forskerne ga også musene olje fra genmodifiserte soyabønner – soyabønner som har blitt produsert for å kunne tåle sprøytemiddelet Roundup fra det beryktede selskapet Monsanto (hvis eier er det tyske selskapet Bayer). Resultatene med Roundup-soyabønner viste liknende helseskadelige effekter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Morten
Morten
2 år siden

Og ikke minst, for mye soya gjør deg til en «soyboy». Ikke bra 🙂

Mimir
Mimir
2 år siden

Soya har lenge vært kjent som en «østrogenhermer».

King Leonidas
King Leonidas
2 år siden

alt forsaker nu autisme. men østrogenhermer er soja kjent for man bør åså passe seg for plast med BNP i

N.S
N.S
2 år siden

Soyboy blir her presentert av cuckservative boy, men ok: https://youtu.be/FTSvLKY7HEk

Grim
2 år siden

Flott måte for myndighetene å kontrollere opposisjonen på. Mon tro om de har dette i vanlig kumelk og mel i brød også ..

Anton Ulsberg
Anton Ulsberg
2 år siden

Denne linken bør være av interesse for oss som vil unngå å få i seg soya: https://nhi.no/sykdommer/allergi/matvareallergi-og-intoleranse-kostrad/soya/