Hjem Nyheter Europa Ny studie: Kriminalitet avhenger hovedsakelig av gener

Ny studie: Kriminalitet avhenger hovedsakelig av gener

0

FORSKNING En fersk nederlandsk studie som omfattet 3 982 tvillinger i tenårene viser at det er genetikk som er den absolutt fremste faktoren bak kriminalitet.

Det er genene som hovedsakelig avgjør om man blir kriminell eller ikke, viser ny forskning. Bildet viser kriminelle innvandrere fra Rinkeby i Sverige.

Forskerne kunne derimot ikke finne noe støtte for at kulturelle og miljømessige faktorer spiller en viktig rolle for hvem som begår kriminalitet, tross at sosioøkonomiske faktorer er forklaringsmodellen som vanligvis brukes i vesten for å forklare hvorfor bare noen blir kriminelle.

Ungdommen i studien er mellom 13 og 17 år gamle og konklusjonen ble at genetiske faktorer forklarer i det minste 60 prosent av forskjellen i regelbrytende oppførsel.

Det er heller ikke første gangen forskere kommer til liknende konklusjoner om at genene er det som påvirker mest. I 2014 ble det gjennomført en stor svensk studie som inkluderte en halv million svensker født mellom 1989 og 1993. Denne viste at nære slektninger som regel er like tilbøyelige til å begå kriminalitet, uansett deres sosioøkonomiske bakgrunn.

Det fremkom også at fattige visst begår mer kriminalitet, men at barn og ungdom hvis foreldre har blitt rikere og fått det bedre materielt fortsetter å bryte loven i samme takt som tidligere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg