Hjem Artikler Ny studie viser mulig link mellom mRNA-vaksiner og forhøyet risiko for hjertefeil

Ny studie viser mulig link mellom mRNA-vaksiner og forhøyet risiko for hjertefeil

1

KORONAVAKSINE 23 amerikanske soldater fikk betennelse i hjertet etter å ha blitt vaksinert med mRNA vaksine.

Foto: Pixabay (Public Domain).

Funnene gjelder en studie som ble utgitt i tidsskriften JAMA Cardiology. Tidskriften er anerkjent og spesialiserer seg innenfor kardiologi, som omhandler hjerte og de største blodårene i kroppen.

Rapporten presenterer informasjon om 23 amerikanske soldater, hvorav 22 fremdeles var i aktiv tjeneste og 1 var pensjonert. Medianalder i gruppen var 25 år, alle var frisk fra før, og ble omtalt for å være veltrente etter militære standarder. Ingen av mennene hadde kjente hjertesykdommer før vaksinen, og heller ingen kjente risikofaktorer for å få hjertesykdommer.

Mennene fikk akutte brystsmerter innen 4 dager etter å ha blitt vaksinert med mRNA-vaksinen, både vaksinen til Pfizer og Moderna hadde blitt brukt. Rapporten inkluderer også svar fra blodprøver, samt oppsummering av EKG og resultat av MR-undersøkelser av hjertene deres.

Det ble gjort undersøkelser for å finne ut om mennene fikk hjertebetennelsen som følge av andre sykdommer- eksempelvis auto-immune sykdommer, infeksjoner eller iskjemi (lokal blodmangel til hjertevev). Rapporten forteller at andre opprinnelsessteder eller årsaker til hjertebetennelsen ikke ble oppdaget, og at alle mennene fikk diagnosen myokarditt.

Generelle svar rundt de ulike undersøkelsene er også inkludert i rapporten. Det ble tatt blodprøver og EKG av alle mennene. 8 menn fikk i tillegg MR-undersøkelse av hjertet.

Av blodprøvesvarene er det kun troponinverdiene som er nevnt.

Troponiner er en gruppe proteiner som finnes i hjertemuskelaturen. De slippes ut i blodbanen ved skade, som eksempelvis ved hjerteinfarkt, og mengden av disse proteinene kan måles via blodprøver. Diagnoser stilles ikke kun ut fra forhøyet troponinverdier, men det er et viktig ledd i utredningen av en pasient som kommer med brystsmerter.

Alle mennene hadde forhøyet troponinverdier.

EKG (elektrokardiografi) er en metode som brukes for å registrere de elektriske spenningsforskjellene som oppstår i hjertemuskulaturen når hjertet arbeider.

Hjertet er fordelt i 2, en høyre og en venstre side, med 2 kamre på hver side. 4 kamre totalt. De forskjellige kamrene skal trekke seg sammen i en viss rekkefølge slik at hjertet kan pumpe blod på en regelmessig og hensiktsmessig måte.

Det er elektriske signaler som sørger for at denne prosessen settes i gang og holder en regelmessig rytme.

Ifølge EKG så kunne man se at 19 av de 23 mennene hadde unormale elektriske signaler i hjertene sine.

Ejeksjonsfraksjon er et av de viktigste enkeltmålene på hjertets pumpeevne. Det er vanligvis kun venstre ventrikkelkammer som blir målt, og målenheten er i prosent. Et sunt hjerte er forventet å ha en pumpekraft på minst 50%, ifølge American Heart Association. 4 av mennene hadde en pumpekraft på under 50%.

En MR-undersøkelse er en avansert radiologisk bildeframstilling av kroppens indre organer og strukturer. 8 menn fikk MR-undersøkelser av hjertene sine. Alle 8 hadde unormale hjerter.

Til slutt presenterer rapporten informasjon om hvor mange tilfeller myokarditt man hadde forventet å finne hos en befolkning til enhver tid. I følge statistikken så hadde man forventet å se 0-8 tilfeller av myokarditt hos mannlige soldater i USA, i stedet så var det observert 19 tilfeller som oppstod etter vaksinen.

Les også:
Pandemiens vinnere: Moderna og Pfizer tjener milliarder på koronavaksinen
Dagens video: Bill Gates
Dagens video: Hva Covid-vaksinen gjør med blodet
Dagens video: En sterk advarsel mot å ta koronavaksine
CNNs ekspert: «Vi skal gjøre livet vanskelig for vaksinevegrere»
Samleside om koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
8 måneder siden

[…] fra koronavaksiner er farlig i blodstrømmen Dagens video: Hva Covid-vaksinen gjør med blodet Ny studie viser mulig link mellom mRNA-vaksiner og forhøyet risiko for hjertefeil Dagens video: Facebooks «faktasjekkere» er sponset av […]