Hjem Nyheter Nye Antifa-opptøyer i Portland: «Vi vil ikke ha Biden!»

Nye Antifa-opptøyer i Portland: «Vi vil ikke ha Biden!»

USA Den voldsforheligende voldsgruppen Antifa fortsetter sine voldsomheter på tross av at hatobjektet Trump nå er ute av Det hvite hus. På onsdag ble åtte «antifascister» pågrepet i Portland etter å ha bråket med politi og vandalisert bygninger.

På onsdag arresterte politiet i Portland, Oregon åtte personer etter at en større gjeng med såkalte antifascister hadde bråket med politiet og angrepet bygninger – blant annet Demokratenes hovedkontor – i protest mot president Joe Biden bare noen timer etter hans innvielse. Under demonstrasjonen hadde venstreekstremistene en banner med teksten «Vi vil ikke ha Biden».

Ifølge politi og lokale rapporter var Antifa-tilhengerne cirka 150 i antall. De marsjerte gjennom gatene i Portland og hetset mot politiet, før de knuste vinduene på Demokratenes kontor og sprayet over partilogoen med et anarkistisk symbol. Også bygningens dører ble nedskriblet med anti-Biden og «antirasistiske» slagord, og en søppelbøtte ble satt i brann.

Venstreekstremistene tok seg deretter til den føderale innvandrings- og tollhåndteringsbygningen og kastet stein, ifølge det lokale politiet. Noen av dem var bevæpnet med blant annet Molotovcocktails, kniver, batonger, kjemisk spray og et brekkjern.

Totalt åtte personer, mellom 18 og 38 år, ble arrestert.