Hjem Nyheter Nye direktiv til Londonpolitiet: Ignorer «småkriminalitet» – prioriter «hatkriminalitet»

Nye direktiv til Londonpolitiet: Ignorer «småkriminalitet» – prioriter «hatkriminalitet»

STORBRITANNIA Politiet i London har nye direktiv. I henhold til disse direktivene skal de ikke utrede «mindre forbrytelser», med mindre det handler om «hatkriminalitet».

Londons politisjef Cressida Dick må prioritere for å rekke alt.
Londons politisjef Cressida Dick må prioritere for å rekke alt.

Nye direktiv til politiet i London har blitt oppdaget av avisen The Times. Ifølge disse skal politiet ignorere alle såkalte mindre forbrytelser. Alt «smått» som tyveri, hærverk eller vandalisme, der verdien er mindre enn femti pund, utelukkes direkte fra å bli utredet.

De nye direktivene gjelder også for mer alvorlige forbrytelser. Politiet bes om å ikke bruke tiden sin på tilfeller der de for eksempel forventes å se gjennom mer enn tjue minutter med film fra overvåkingskameraer. Det er imidlertid to unntak: Alvorlige forbrytelser som drap og såkalt hatkriminalitet.

Oppdagelsen har vekket sterke reaksjoner blant offentligheten, som blant annet sier at politiets nye direktiv vil føre til at kriminelle i økende grad vil fokusere på «småkriminalitet», da risikoen for å bli tatt er tilnærmet null. At politiet i London tvinges til å ta avgjørelsen kommer ifølge Ken Marsh, som er leder for politiforbundet, av at det ikke er nok politibetjenter.

— Noe må bortprioriteres, og nå ble det dette, selv om vi ikke liker å være i denne situasjonen. Når noen anmelder en forbrytelse, hvorfor skal vi være dommer og jury når det gjelder å bestemme hvilke forbrytelser som skal utredes eller ikke? Det er vanskelig for mine kolleger, sier Marsh.

London har sett antallet politimenn falle fra 32 000 til 30 000 de siste årene, et tall som er lavere enn noen gang de siste ti årene. Samtidig har antallet alvorlige forbrytelser økt i byen. Blant annet opplevde hele landet en 27 prosent økning i våpenkriminalitet i fjor.

At politiet anser «hatkriminalitet» for å være mer alvorlig enn for eksempel ran har fått flere mennesker til å gjøre narr av hele systemet på sosiale medier. Blant dem er UKIPs gruppeleder Peter Whittle.

Kilder:
Nya direktiv för Londonpolisen: Strunta i »mindre brott» – prioritera »hatbrott»
London’s Met Police Won’t Investigate Minor Crime, Only ‘Hate Crime’
Met is giving up on non-serious crime