Hjem Nyheter Globalt Mennesket kommer fra Europa, slår ny forskning fast

Mennesket kommer fra Europa, slår ny forskning fast

FORSKNING En svenskledet forskningsgruppe har bevist at det første mennesket var fra Europa. De nye funnene snur opp-ned på de politisk korrekte teoriene om at mennesket stammer fra Afrika.

En internasjonal forskningsgruppe ledet av svenske Per Ahlberg har bevist at det første kjente mennesket var fra Europa. Beviset er et 5,7 millioner år gammelt fotavtrykk på Kreta, som på den tiden var en del av det europeiske kontinentet og fortsatt befant seg på samme kontinentalplate.

Funnet ble opprinnelig gjort for over ti år siden av en polsk paleontolog som var på ferie, Gerard Gielinski, nær stranden ved Trachilos på den vestre delen av Kreta.

— Dette betyr at homininene må ha hatt et område som strakk seg helt ut i Sørøst-Europa på denne tiden, helt motsatt av hva alle hadde trodd, sier Per Ahlberg som er professor i evolusjonær organismebiologi ved Universitetet i Uppsala.

Den nye informasjonen har i flere år blitt motarbeidet av politisk korrekte forskere som har ment at det var viktig å bevare «Ut fra Afrika»-teorien, som sier at mennesket opprinnelig kommer fra Afrika. Dette til tross for at akademia hele tiden har flyttet menneskets opprinnelse bakover i tiden, til nye oppdagelsessteder.

Fjällsjö Nyheter kunne allerede i mai avsløre at det første mennesket hadde blitt funnet i Hellas allerede i 1944 av nasjonalsosialisten Bruno von Freyberg. Han var medlem av den 500 000 mann sterke paramilitære gruppen Stahlhelm og ble sendt på arkeologisk oppdrag til Hellas av Adolf Hitler.

Først nå har vitenskapen klart å bevise at det var et 7,2 millioner år gammelt prehistorisk menneske som ble funnet av von Freyberg, et funn som altså støttes av den svenskledede forskningen fra Kreta.

Kilder:
Ny forskning: Människan kommer från Europa
Nya bevis om första människan