Hjem Nasjonal kamp Nye SOS Rasisme vil forby Motstandsbevegelsen

Nye SOS Rasisme vil forby Motstandsbevegelsen

Den antirasistiske organisasjonen Nye SOS Rasisme skriver i en artikkel at Motstandsbevegelsen sysler med «terror» og at man nå ønsker at organisasjonen skal forbys.

189-full-640x424

Den tidligere statsfinansierte organisasjonen SOS Rasisme (nå Nye SOS Rasisme) hevder i en artikkel at «staten tolererer naziterror». Artikkelen handler om Motstandsbevegelsen og inneholder såvel saklige feil som rene løgner. Foruten at Motstandsbevegelsen skulle bedrive «terror» påstår man at organisasjonens leder, Klas Lund, har blitt dømt for drap. Lund ble dømt for drap, noe han selv nektet for, i sammenheng med et større bråk på 1980-tallet.

For å vise hvor voldsom organisasjonen er rapporterer Nye SOS Rasisme også, mildt sagt ensidig om hendelsen i Trondheim ifjor, der en stor flokk antirasister forsøkte å angripe en aktivist fra Motstandsbevegelsen utenfor hans hjem. I Nye SOS Rasismes beskrivelse av hendelsen skriver de: «I Trondheim ble aktivister fra Nye SOS Rasisme angrepet med kniv i september 2012.»

Nye SOS Rasisme irriterer seg over at Motstandsbevegelsen er en åpen organisasjon som forsatt ikke har blitt forbudt:

Fortsatt er denne organisasjonen lovlig, etter tjue års virksomhet. De har internettsider, de har offentlige møter og materiellutdeling (hvor de ofte angriper antirasister) og alle lederne står offentlig fram med navn og bilde.

I Nye SOS Rasismes kildehenvisning finnes artikler fra Revolusjonære fronten i Sverige og Wikipedia. Mye av materialet er hentet fra Expo, som man tidligere har samarbeidet med og hvis utdanningsansvarlige fra Skåne har beskrevet Motstandsbevegelsen som en «terrororganisasjon».

Nye SOS Rasisme er nå for tiden svært upopulære etter det ble oppdaget at de hadde gjort seg skyldige i bedragerisaker i millionklassen. Ledende personer fra den statsfinansierte organisasjonen har også hatt en sentral rolle i opprettelsen av en fiktiv fiende, Norwegian Defence League, med mål å skape seg en ytre fiende. Etter bedrageriskandaler, internt bråk og åpent bråk med andre antirasistiske grupper endret organisasjonen navn til Nye SOS Rasisme.

Kilde:

Staten tolererer naziterror