Hjem Nyheter Norden Nytt «attentat» mot synagogen i Norrköping

Nytt «attentat» mot synagogen i Norrköping

2

SVERIGE Den rammede synagogen politianmelder enda et antisemittisk attentat. Natt til 19. desember skal to menn ha forsøkt å stifte brann ved å sette fyr på bygningens hovedport.

Synagogen i Norrköping i april 2006. Foto: Thuresson (CC BY-SA 2.0).

Synagogen i Norrköping har ved flere tilfeller politianmeldt forskjellige typer «antisemittisk motiverte angrep», skriver Nordfront. Natt til mandag forrige uke skal de har blitt rammet av hva som beskrives som et forsøkt til mordbrann. To personer klatret ifølge synagogens sikkerhetssjef ved kvart på tre-tiden over det omringende gjerdet og gjorde et slags forsøk på å sette fyr på hovedporten med den åpenbare hensikten å stifte brann. Sikkerhetssjefen, som krever å få være anonym når DN intervjuer ham, oppgir at synagogen har utmerkede stillbilder og film som tydelig viser de to mennenes angrep fra begynnelse til slutt. Han vil ved dette stadiet dog ikke la noen utenomstående få ta del av bildematerialet. I stedet dveler han ved sin beskrivelse av det ondskapsfulle og antisemittiske i dette angrepet.

– De tok seg inn på privat grunn, over gjerde. Flaks så satt det seg ikke ordentlig, men ble slukket av vær og vind, forteller han til avisen.

Feiringen av den jødiske høytiden hanukka ble startet 18. desember – den samme ettermiddagen som det påståtte angrepet mot synagogen fant sted. Med ved det påståtte mordbrannsforsøket var det tomt i bygningen.

– Vi pleier å feire den første natten av hanukka akkurat da, men denne gangen valgte vi å feire litt før og derfor var det ingen der. Vi pleier alltid å bli utsatt for et slags attentat den første natten av alle våre høytider. Tidligere på dagen hadde vi hatt styremøte, sier sikkerhetssjefen.

Hendelsen har blitt politianmeldt, som har starte etterforskning. Sikkerhetssjefen oppgir til DN at de mistenkte ved tilfellet for handlingen ikke hadde noen identifiserbare symboler på sine klær, samt at de ikke etterlot noen budskap ved åstedet. At det påståtte mordbrannsforsøket skulle kunne ses som noe annet enn en antisemittiske motivert ugjerning utelukker han dog fullstendig.

«Om målet er jødisk er angrepet antisemittisk»

– Alt som vender seg mot et jødisk mål som en jødisk bygning, en jødisk gravplass, hvor som helst hvor det finnes jøder, da er det antisemittisme – det er ikke noe å diskutere, fastslår sikkerhetssjefen i DN.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Ett tilfelle blant mange såkalte «antisemittiske» hendelser – det illustrerer bare det forhold at vi må avvise slike påstander «out of hand». Det er mange som ikke liker – eller hater – jøder, av ulike årsaker, noe jødene ikke forstår eller evner å ta innover seg, da de totalt mangler selvinnsikt. At de har blitt utsatt for diverse forfølgelser opp gjennom tidene, og har blitt utvist fra flere 100 stater og områder er iflg dem selv kun resultatet av en epidemisk hjernesykdom blant goyim, kalt antisemittisme. Vårt svar bør være; en antisemitt er en jødene misliker eller hater, kort og… Les mer »

Haraldsson
Haraldsson
1 måned siden

Oy vey, et nytt holocaust