Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Nytt brutalt politiangrep i Stockholm!

Nytt brutalt politiangrep i Stockholm!

SYSTEMTRAKASSERIER Søndag slo det folkefiendtlige politiet til igjen. Se eksklusivt bildemateriale og ta del av vitnemålet til skribent Mia Olsson.

Akkurat nå kan man bevitne en opptrapping av voldsbruk mot Motstandsbevegelsen, av fremfor alt politiet i Stockholm. På fredag ble Fredrik Kosonen, som er områdesjef for Rede 1 i Stockholm, utsatt for en uprovosert og brutal behandling av politiet, da han forsøkte å ta seg hjem fra arbeidet.

Søndag ettermiddag skjedde neste angrep. Dette i sammenheng med at en gruppe aktivister og medlemmer var på vei hjem fra en fotballkamp og ble kontaktet av politiet som ba dem «slutte». Når man spurte hva de mente med det, gikk politiet til angrep og slo en av aktivistene i hodet med batong.

Mia Olsson, som er nyhetsskribent for Frihetskamps søsterside Nordfront, forteller at de klarte å fange mye av hendelsen på film. Politiet tvang henne dog til å gi fra seg filmmaterialet, til tross for at hun forklarte at hun er journalist og at politiet ikke kan gå gjennom kildebeskyttet materialet, i henhold til svensk grunnlov. Redesjef Anders Rydberg og Fredrik Kosonen deltok begge i søndagens avsnitt av Radio Nordfront, hvor de fortalte om hendelsene.

Mia Olssons vitnemål kan leses nedenfor:

Vi var et par aktivister og medlemmer fra Rede 1 som hadde vært på en fotballkamp, og traff hverandre etter kampen utenfor arenaen. Vi dro deretter sammen mot Blåsut T-banestasjon hvor det var mange politifolk. Vi stoppet utenfor stasjonen, da det var kø og svært mange mennesker som ville inn.

En av våre sa plutselig at han kjente igjen en av politimennene som stod bak oss, og man så tydelig at politiet kjente igjen ham, da de fulgte med på hver minste bevegelse han gjorde. Motstandsmennene stod og pratet, da plutselig en av politimennene kom frem og sa han skulle «slutte med det han holdt på med». Da han spurte nøyaktig hva han skulle slutte med, stormet flere politimenn frem med batongene sine.

Tre av oss ble dratt i vei og lagt i bakken, og en ble slått i hodet med batong, samtidig som andre politimenn jaget bort skremte vitner. Folkemassen utenfor T-banestasjonen reagerte kraftig på hendelsen og spurte de hva de holdt på med. Politiet gikk så ivei med motstandsmennene til en minibuss som stod parkert lenger bort. Ved minibussen kunne man høre politiet pratet i telefonen: «Tre arresterte, medlemmer av DNM!».

Senere kom det frem en politimann og reiv mobiltelefonen ut av min hånd mens jeg filmet, og forklarte at den ble beslaglagt som «bevismateriale». Jeg forklarte for ham at han ikke hadde rett til å ta telefonen, da jeg har lov til å filme på allmenn plass. Dessuten forklarte jeg at jeg er journalist for en grunnlovsbeskyttet avis, og at mobiltelefonen inneholdt kildebeskyttet materiale og at de dermed ikke hadde lov til å beslaglegge telefonen. Etter mye diskusjon frem og tilbake, fikk jeg telefonen tilbake. Dog etter de hadde overført filmmaterialet til sin PC. Når jeg spurte hvorfor motstandsmennene hadde blitt arrestert, svarte de:

– Du vet hvorfor.

Jeg ga meg dog ikke, og spurte en gang til, men fikk samme svar. De la til at det var ytringsfrihet i Sverige, men at den kun gjaldt til «en viss grense». Han oppfordret meg videre til å holde meg borte fra motstandsmennene, da de ikke var «bra selskap», samt at jeg burde forsøke å prate de ut av det de holdt på med.

Se råmateriale fra filmen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=dwvvMXcSeJM