Hjem Nyheter Norden Nytt «demokratiproblem»: Heilende barn på Liseberg

Nytt «demokratiproblem»: Heilende barn på Liseberg

3

SVERIGE I år har Liseberg blitt tvunget til å håndtere et helt nytt fenomen: barn og ungdom som «heiler» når de passerer karusellenes kameraer.

Nordens største fornøyelsespark, Liseberg i Göteborg, sier at de i år blir tvunget til å håndtere et helt nytt fenomen. Barn og ungdom påstås utføre en såkalt heiling når de passerer karusellenes kameraer.

Dette «problemet» har forekommet helt siden årets sesong startet sier fungerende parksjef Fredrik Löfgren til SVT. Det skal forekomme i attraksjonene Flumride og Helix og det handler om barn og ungdom mellom 13 og 16 år.

– Når et slikt foto tas så tilkaller vi våre vakter og politi direkte. Vi vil vise at vi ser alvorlig på slik oppførsel. Det er jo en forbrytelse som har blitt begått, forklarer Fredrik Löfgren.

Hittil i år har Liseberg notert 40 Hitler-hilsener. I åtte tilfeller har det ført til politianmeldelse og tross mangel på ressurser virker politiet å ta hardt på disse «forbrytelsene».

– At man gjør Hitler-hilsener i karuseller er fryktelig. Det er hets mot folkegruppe, sier Andrea Hammar, etterforskningsleder for den såkalte demokrati- og hatkrimgruppen i politiområde Vest.

Hun mener videre at det sannelig er vanskelig å bevise at det virkelig dreier seg om en såkalt Hitler-hilsen, men at politiet snakker med folk og analyserer bilder, alt for å bevise et eventuelt hatkrimmotiv.

De heilende barna på Liseberg fikk oppmerksomhet allerede i juni av Nordisk Radio-programmet «Mer enn ord». Hør nedenfor på Simon Engelin som forteller hvordan han bevitnet en pågående hatforbrytelse og hvordan politiet håndterte saken.


Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Subscribe to Pewdiepie
Subscribe to Pewdiepie
3 år siden

Så voldsomt stolt jeg er av å være et medlem av Generasjon Zyklon, men en fjelltopp sitter kun så høyt på grunn av det veldige berget under. Jeg er jaggu takknemlig for de bidragene som er gjort for å vekke opp vårt folk, og især min egen aldersgruppe. Dumme jøder er alltid dumme, det er som i de dager da fariseerne og de (((skriftlærde))) myrdet kristne for å nevne jøden og deres hykleri og maktmisbruk; for hver martyr de skapte engasjerte de hundre til.

Grim
3 år siden

Haha

trackback
2 år siden

[…] juli ble det i svensk media rapportert om et nytt «demokratiproblem» med barn og ungdom som «heilet» til kameraet på karuseller i Liseberg. Politiet lovte å ta i […]