Hjem Nyheter Europa Nytt EU-forslag skal fremtvinge identiteten til Bitcoin-brukere

Nytt EU-forslag skal fremtvinge identiteten til Bitcoin-brukere

BANKMAFIAEN Siden Bitcoin ble lansert som et alternativ til de bankkontrollerte valutaene har kryptovalutaens verdi skutt i været. Nå vil flere EU-land stoppe en av Bitcoins største fordeler, nemlig anonymiteten.

Nylig rapporterte Nordfront at Bitcoin passerte 10 000-grensen, med andre ord at verdien på én enhet av kryptovalutaen tilsvarer 10 000 dollar.

Bitcoins suksess har dog ikke gjort storfinansen og bankmafiaen fornøyd, da handelen hovedsakelig skjer utenfor deres kontroll. I sammenheng med bitcoins nye rekordverdier kommenterte for eksempel Bank of Englands visesjef Jon Cunliffe at Bitcoin faktisk ikke er en «virkelig valuta» og at investorer må «gjøre hjemmeleksen» om kryptovalutaen. Det bankmannen Cunliffe mente er at Bitcoin ikke er bakket opp av noe med «reell verdi», til tross for at hverken det britiske pundet eller andre vestlige valutaer lenger er koblet til eksempelvis edelmetaller.

Nå forsøker også flere EU-land å stoppe en av Bitcoins fremste fordeler, nemlig muligheten for brukerne å være anonyme. Dette ved å tvinge plattformer som tar imot Bitcoin som betalingsmiddel å avsløre brukernes identitet.

Storbritannia er et av landene som støtter den nye loven og i en uttalelse fra det britiske finansdepartementet står det at de ved å deanonymisere kryptovalutaer slik som Bitcoin tror at de kan kunne bekjempe hvitvasking, skatteflukt og terrorfinansiering.

Blir lovforslaget vedtatt kommer samtlige EU-land til å tvinges til å implementere det i sin nasjonale lovgivning. Nya Dagbladet, som har vært i kontakt med Erik Lenntorp ved det svenske regjeringskontoret, rapporterer at Sverige ikke kommer til å motsette seg de nye reglene, som forventes å være ferdige senest iløpet av 2018.

Kilde:
Nytt EU-förslag ska tvinga fram identiteten på Bitcoinanvändare