Hjem Nyheter Europa Nasjonalistisk parti på Kypros vokser

Nasjonalistisk parti på Kypros vokser

4

UTENRIKS Det nasjonalistiske ELAM-partiet kan bli det fjerde største politiske partiet på Kypros etter kommende valg.

Kypros sin versjon av Gyllent Daggry har blitt populære blant folket.

Etter Gyllent Daggrys voksende valgsuksess valgte den anti-demokratiske greske regjeringen å arrestere hele deres parlamentsblokk i oktober.

Beslutningen om å dømme lederen Nikos Micholiakos og flere andre til 13 års fengsel bare for å tilhøre et nasjonalistisk parti ble møtt med applaus fra venstreorienterte «menneskerettighetsgrupper» og massemedier, men står fremdeles som en av de mest sjokkerende instansene av politisk undertrykking i moderne tid.

Det ser imidlertid ut til at deres politiske program lever videre på Kypros, hvor ELAM (National People’s Front), som ble finansiert av et medlem av Gyllent Daggry og betraktet som en søsterorganisasjon fram til Gyllent Daggry ble forbudt, kan bli landets fjerde største parti.

Masseinnvandring, fornyet tyrkisk aggresjon og lokal korrupsjon har nesten doblet ELAMs base fra 3,7% i parlamentsvalget i 2016 til 7% i nylige meningsmålinger. Dette har tvunget de andre partiene til å kopiere ELAMs retorikk, men mange velgere forstår at de ikke er oppriktige.

Jødiske NGO-er, som f.eks. det George Soros-finansierte «OpenDemocracy» har i flere måneder protestert mot at ELAM får delta i valgkampen. Europeiske medier karakteriserer dem ofte som «nynazister» eller til og med «alt-right» og har også drevet lobbyvirksomhet for at den kypriotiske staten skal slå ned på dette paritet med økende popularitet, til tross for dens pågående tillitskrise.

Observatorer utenlands håper at en rekke nye «populistiske» grupper i amerikansk stil som plutselig har dukket opp, som for eksempel «Awaken Cypriots» kan splitte ELAMs stemmer og begrense deres parlamentariske fremgang. ELAM har støttet COVID-restriksjoner som et verktøy for å holde innvandrere fra Midtøsten ute av helsemessige årsaker, mens Awaken Cypriots på sin side har drevet valgkamp som tilhengere av Q-Anon og opposisjon til COIVD-nedstenginger og vaksinering.

I 2019, i etterkant av et imponerende resultat i presidentvalgkampen for ELAMs leder Christos Christou, valgte den kypriotiske regjeringen å starte en politisk motivert etterforskning av ELAM, som har eksistert siden 2008. ELAM beskyldes blant annet for å være en «kriminell organisasjon» med anklager liknende de den greske regjeringen brukte for å stanse Gyllent Daggrys fremgang etter 2013. Nyheter angående etterforskningen ser imidlertid ikke ut til å ha hatt en nevneverdig effekt på gruppens popularitet eller rekkevidde, da ELAM fokuserer på å tilby tjenester til, og solidaritet med den kypriotiske arbeiderklassen, å avdekke lokal korrupsjon, samt handlekraftig konfrontere tyrkisk aggresjon.

I tillegg har amerikansk-eide sosiale medier forsøkt å påvirke valget. ELAM ble utestengt fra Twitter sist måned og har hatt problemer med å bruke Facebook for å drive valgkamp, til tross for at deres konkurrenter på høyre-, og venstresiden ikke har blitt pålagt noen slike restriksjoner.

Valget avholdes i dag.

Les også:
Gyllent daggry tredje største parti etter valget i Hellas
Gyllent daggry takker Motstandsbevegelsen!
World Jewish Congress: – Vi oppfordret Hellas’ regjering til å forby Gyllent Daggry
Hellas’ statsminister «sverger å utrydde Gyllent Daggry»!
Tidligere gresk justisminister: – Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent Daggry
Gyllent daggry avslører politisk forfølgelse
Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte
Hellas’ tredje største parti utestenges fra Twitter
Det blodige attentatet mot Gyllent daggry
Politiker fra Gyllent daggry forsøkt myrdet av venstreekstreme
Tar ut tiltale mot over 70 personer fra Gyllent daggry
Gyllent daggry forbys!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Ønsker dem all lykke til. Men dessverre har jeg liten tro på den parlamentariske vei, ettersom systemet allerede er såpass korrupt og rigget. Men kanskje er det litt annerledes på Kypros?

Bare ikke glemme at kampen er hver dag, og ikke bare ved en stemmeseddel. Det er det farlige ved folk som lever i boblen om at forandring kun skjer via stemmeseddelen hvert fjerde år, de blir passive alle andre dager og lener seg tilbake i godstolen og tror de har gjort nok.

The goyim knows
The goyim knows
1 år siden

Bra for Kypros.

Haraldsson
Haraldsson
1 år siden

De som kaller seg demokratiske, men som ikke er det, vil nok prøve å fremstille de som kriminelle ja, slik at de har en unnskyldning til å feie de av banen. Ser jo den samme taktikk over alt.

trackback
8 måneder siden

[…] Nasjonalistisk parti på Kypros vokser […]