Hjem Nyheter Globalt Nytt prosjekt for ytringsfrihet i Minecraft – publiserer sensurert innhold

Nytt prosjekt for ytringsfrihet i Minecraft – publiserer sensurert innhold

3

YTRINGSFRIHET Et nytt prosjekt for ytringsfrihet er lansert. Plattformen for prosjektet er det velkjente spillet Minecraft.

Det usensurerte biblioteket. Foto: Blockworks.

Det populære spillet Minecraft blir mer og mer en plattform for ytringsfrihet. Organisasjonen Reporters Without Borders og designstudioet Blockworks har opprettet et virtuelt bibliotek i Minecraft hvor du kan publisere sensurert innhold. Dette kan være skrifter og artikler som er forbudt i noen land.

For eksempel har artikler fra den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi blitt publisert i bøker i det enorme virtuelle biblioteket.

– Vi valgte Minecraft på grunn av dens rekkevidde. Det er tilgjengelig i alle land. Spillet er ikke sensurert i motsetning til andre spill som er mistenkt for å være for politiske, sier Christian Mihr, administrerende direktør i Reporters Without Borders i Tyskland.

Mihr forteller videre at de etterstreber med å få tillatelse fra forfattere og journalister før de republiserer deres verk i biblioteket, hvis de fortsatt er i live. Nick Feamster, professor i datavitenskap ved University of Chicago, sier at styrken med prosjektet er at det kombinerer sensurert innhold med spillet.

– Ved å kombinere disse to delene, blir de tvunget til å dele innhold. Du kan ikke sensurere den ene uten å sensurere den andre, forteller Feamster.

Det virtuelle biblioteket har blitt besøkt av omtrent 3 900 brukere, og det er lastet ned over 7 000 ganger av brukere fra 75 forskjellige land. Om man har en Minecraft-konto, kan man laste ned det virtuelle biblioteket og besøke det selv.

Selve bibliotekbygningen er designet og bygget av designstudioet Blockworks og er inspirert av nyklassisk arkitektur.

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
Nyttårshilsen fra USA

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Smart 🙂

Katrine
Katrine
2 år siden

Interessant plattform, men smart også. Kan definitiv nå mange forskjellige typer mennesker.

Steinar
Steinar
2 år siden

Bra tiltak! Uansett om man skulle misslike det som står skrevet, så bør det være ytringsfrihet. Det eneste jeg kan være enig i at bør brennes på bålet er barneporno og annet pedofilt makkverk, og gjerne pedofile i samme sleng.