Hjem Nyheter Globalt Nytt prosjekt for ytringsfrihet i Minecraft – publiserer sensurert innhold

Nytt prosjekt for ytringsfrihet i Minecraft – publiserer sensurert innhold

3

YTRINGSFRIHET Et nytt prosjekt for ytringsfrihet er lansert. Plattformen for prosjektet er det velkjente spillet Minecraft.

Det usensurerte biblioteket. Foto: Blockworks.

Det populære spillet Minecraft blir mer og mer en plattform for ytringsfrihet. Organisasjonen Reporters Without Borders og designstudioet Blockworks har opprettet et virtuelt bibliotek i Minecraft hvor du kan publisere sensurert innhold. Dette kan være skrifter og artikler som er forbudt i noen land.

For eksempel har artikler fra den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi blitt publisert i bøker i det enorme virtuelle biblioteket.

– Vi valgte Minecraft på grunn av dens rekkevidde. Det er tilgjengelig i alle land. Spillet er ikke sensurert i motsetning til andre spill som er mistenkt for å være for politiske, sier Christian Mihr, administrerende direktør i Reporters Without Borders i Tyskland.

Mihr forteller videre at de etterstreber med å få tillatelse fra forfattere og journalister før de republiserer deres verk i biblioteket, hvis de fortsatt er i live. Nick Feamster, professor i datavitenskap ved University of Chicago, sier at styrken med prosjektet er at det kombinerer sensurert innhold med spillet.

– Ved å kombinere disse to delene, blir de tvunget til å dele innhold. Du kan ikke sensurere den ene uten å sensurere den andre, forteller Feamster.

Det virtuelle biblioteket har blitt besøkt av omtrent 3 900 brukere, og det er lastet ned over 7 000 ganger av brukere fra 75 forskjellige land. Om man har en Minecraft-konto, kan man laste ned det virtuelle biblioteket og besøke det selv.

Selve bibliotekbygningen er designet og bygget av designstudioet Blockworks og er inspirert av nyklassisk arkitektur.

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
Nyttårshilsen fra USA

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SteinarKatrineKim Larsen Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Kim Larsen
Kim Larsen

Smart 🙂

Katrine
Katrine

Interessant plattform, men smart også. Kan definitiv nå mange forskjellige typer mennesker.

Steinar
Steinar

Bra tiltak! Uansett om man skulle misslike det som står skrevet, så bør det være ytringsfrihet. Det eneste jeg kan være enig i at bør brennes på bålet er barneporno og annet pedofilt makkverk, og gjerne pedofile i samme sleng.