Hjem Nyheter Norden Nytt radikalnasjonalistisk partiprosjekt i Finland

Nytt radikalnasjonalistisk partiprosjekt i Finland

0

FINLAND I vårt østlige naboland har et nytt radikalt og nasjonalistisk parti blitt grunnlagt. Akkurat nå pågår en innsamlingskampanje for å få de 5 000 underskriftene som kreves for å registrere et politisk parti i Finland.

I Finland har et nytt radikalnasjonalistisk partiprosjekt blitt lansert, kalt Folkefellesskap (Kansan yhtenäisyys). Partiprosjektet skiller seg fra sine forgjengere med tanke på partiets kompromissløse mål.

For tiden samler partiet Folkefellesskap inn underskrifter for registrering og er åpent for samarbeid med andre nasjonale organisasjoner, uavhengig av bakgrunn. Etter første kvartal har partiet allerede klart å samle inn tusen navn, og hilser til Frihetskamp at de kommer til å nå målet uten problemer.

På partiets nettsted, kansanyhtenäisyys.fi, er det publisert en artikkel som beskriver partiets politiske mål, som blant annet er å lukke grensene for innvandring, statliggjøring av banker, umiddelbart gå ut av EU og NATO, samt beskyttelse av finsk blod, folkehelsen og familien.

På nettsiden står det dessuten beskrevet hvordan prosjektet skiller seg fra tidligere nasjonalistiske partiprosjekter:

For å løse innvandrings-, økonomi- og forsvarskrisen har flere små partier blitt etablert i Finland de siste årene. Men de har alle dødt ut raskt fordi de manglet et omfattende politisk program og engasjerte tilhengere som er klare til å ta kampen fra Internett og ut på Finlands gater, til tross for motstand fra media og den politiske eliten.

På nettstedet finnes også navneinnsamlingen, som alle finske statsborgere som ønsker å støtte partiprojektet kan fylle ut. Videre er det kontaktinformasjon for personer og grupper som er interessert i å støtte prosjektet.

Slik står det skrevet på nettsiden om hvorfor det er viktig å støtte Folkefelleskap:

Det er mange grunner til å støtte vårt parti. Noen av de som har skrevet under på navneinnsamlingen er helt enige i alle våre politiske mål og tror at et nytt parti er den eneste måten å redde Finland på. Andre skriver under for at de ønsker et mer radikalt og opposisjonelt parti som forhåpentligvis kan tvinge de mer etablerte partene til å føre en strengere innvandringspolitikk.

Vi oppfordrer alle nasjonalistiske personer og organisasjoner til å støtte vårt parti på den måten som passer dem. Alle kan hjelpe ved å samle et navn eller fremme partiet på deres nettside eller sosiale medier.

Innsamlede navn kan sendes til:

Kansan yhtenäisyys ry
PL 15
00811 HELSINKI
FINLAND

Kontaktinformasjon for prosjektet:

Hjemmeside: kansanyhtenäisyys.fi
E-post: [email protected]
Twitter
Facebook