Hjem Nyheter Norge Nytt “rasistangrep” i Kongsberg

Nytt “rasistangrep” i Kongsberg

KONGSBERG Gule lapper med «grovt rasistisk innhold» har blitt satt opp på huset der en  kvinne i forrige uke ble voldtatt av innvandrere. Politiet ber publikum ta avstand fra lappene, og advarer mot å blande inn innvandringspolitikk i saken.

politi

Politiet i Kongsberg rapporterer om at noen har hengt opp gule lapper med «grovt rasistisk innhold» på huset der en ung kvinne ble voldtatt av innvandrere i forrige uke. Det rasistiske lappeangrepet skjer kort tid etter huset ble utsatt for hva politiet mistenker er rasistisk hærverk.

Les også: Politiet i Kongsberg frykter «rasisme» etter hærverk

Krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon spekulerer i om det kan være en gruppering som står bak lappene. Til Dagbladet ber han også folk om å «ta avstand fra slike ugjerninger». Han advarer også mennesker mot å blande innvandringspolitikk oppi den pågående straffesaken [hvor fem innvandrere er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne, red. anm.].

Overfalt og voldtatt

Det var natt til torsdag i forrige uke at voldtekten fant sted. Den unge kvinnen ble overfalt og dratt inn den aktuelle boligen, som også er bosted for to av de mistenkte, hvor hun så ble voldtatt av mellom én til fem utenlandske menn. Samtlige fem ble pågrepet og er siktet for ugjerningen. Tre har blitt varetektsfengslet, og to er løslatt. Siktelsen mot de løslatte er dog opprettholdt.

Kilde:
Lapper med rasistisk innhold hengt opp på huset der kvinne skal ha blitt voldtatt