Hjem Nyheter Norge Nytt transittmottak på Lier: Nærmiljøet gir seg ikke uten kamp

Nytt transittmottak på Lier: Nærmiljøet gir seg ikke uten kamp

LIER: Nærmiljøet og naboene til det gamle asylmottaket i Lier er skuffet og opprørte etter det ble kjent at Refstad transittmottak skal flyttes til Lierskogen.

Brannen på mottaket i Lier i 2010.
Brannen på mottaket i Lier i 2010.

På fredag som var kom nyheten om at Refstad transittmottak i Oslo skal stenges og flyttes til det gamle asylmottaket på Lierskogen. I tre år har det gamle mottaket på Lierskogen stått tomt etter brannen sommeren 2010. Nå frykter nærmiljøet at problemene som har herjet mottaket på Refstad flyttes til Lierskogen.

Refstad transittmottak.
Refstad transittmottak.

Nordfront har tidligere rapportert om transittmottaket på Refstad, som blant annet har blitt benyttet som overnattingssted for langere og fungert som en base for utenlandske kriminelle. Senest i sommer ble hele 35 personer, hovedsaklig fra Vest-Afrika, arrestert ved mottaket.

Nærmiljøet på Lierskogen varsler nå at de ikke kommer til å gi seg uten kamp. De har tidligere slitt med problemer knyttet til det gamle mottaket og ønsker ikke noen gjenåpning og presiserer at et slikt mottak absolutt ikke bør ligge i nærheten av boligområder.

Etter planene skal asylmottaket stå klart om tre år.

Kilde:

Frykter narkosalg og vinningskriminalitet