Hjem Nyheter Europa Nyvalg i Østerrike etter suspekt Russlandskandale

Nyvalg i Østerrike etter suspekt Russlandskandale

0

ØSTERRIKE Regjeringen i Østerrike har kollapset etter en suspekt Russlandskandale.

Heinz-Christian Strache. Foto: Reuters / Leonhard Foeger

Den østerrikske koalisjonsregjeringen, som har bestått av det borgerlige ÖVP og innvandringskritiske FPÖ, har sprukket. Grunnen er at FPÖs partileder og landets visekansler Heinz-Christian Strache har blitt tatt med å ha pratet med en påstått søster til den russiske oligarken Igor Makarov.

Det er avisen Spiegel und Suddeutscher Zeitung som har publisert samtalen mellom Strache, en kollega av ham samt den russiske kvinnen. I samtalen diskuterer de hvordan kvinnen skal jobbe for å støtte FPÖ før valget i 2017 samt hvordan FPÖ-regjeringen i sin tur skal hjelpe henne med å få byggkontrakt med regjeringen. Blant annet lurer kvinnen på å få bli majoritetseier i en nyhetsavis og derigjennom rapportere positivt om FPÖ.

Da samtalen ble publisert avgikk Strache fra alle posisjoner. Tross dette mener han at han ikke har gjort noe ulovlig og sier at han vil at hele samtalen skal publiseres for å bevise sin uskyld.

Det er også høyst uklart hvem kvinnen som snakket med politikerne egentlig er. Igor Makarov sier nemlig at han er sine foreldres eneste barn og kan derfor ikke ha noen søsken.

Strache er en av få stemmer som har tatt stilling mot den «legale» og medias hets mot landets identitærer, samt helt nylig sa at han er imot folkeutbyttet i Østerrike.

Østerrike kommer som følge av regjeringens kollaps å holde nyvalg i September.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg