Hjem Nyheter Obduksjonen bekrefter: George Floyd ble ikke kvalt til døde

Obduksjonen bekrefter: George Floyd ble ikke kvalt til døde

USA Afrikaneren George Floyd påstås å ha blitt drept på mandag i forbindelse med at politimenn holdt ham fast på bakken da han ble pågrepet. Nå bekrefter obduksjonen at han ikke ble kvalt til døde – dødsårsaken er snarere tidligere helseproblemer.

Demonstrasjon for Floyd. Foto: Fibonacci Blue (CC BY 2.0)

I uken har voldelige opptøyer plaget flere amerikanske byer, på grunn av det påståtte drapet på afrikaneren George Floyd. Organisasjonen «Black Lives Matter» mener at Floyd ble kvalt til døde i forbindelse med at politimenn holdt ham mot bakken da han ble pågrepet. I filmen av hendelsen synes en politimann holde kneet sitt mot Floyds nakke.

Obduksjonen av Floyd viser derimot at dødsårsaken ikke var kvelning. Ifølge en rapport fra Hennepin County Medical Examiner var dødsårsaken at tidligere helseproblemer ble forverret at av politiet holdt ham fast. Videre presenteres det at Floyd hadde akutt hjertesvikt såvel som koronar hjertesykdom. Det fantes heller ingen fysiske bevis for hverken kvelning eller kvelertak, rapporterer Washington Times.

Politiet skal ha pågrepet Floyd etter at han hadde stjålet varer fra en butikk. Han gjorde motstand da politimennene skulle få ham til å sette seg i politibilen og havnet deretter på bakken, hvor politimennene holdt ham fast.

Under hele hendelsen klagde Floyd over at han hadde vansker med å puste. Da en av politimennene sjekket pulsen hans kunne de ikke finne den og Floyd ble ført til sykehus hvor han senere ble erklært død.

Les også:
På tide å våkne?