Hjem Nasjonal kamp Offentlig aktivist avslørt som… offentlig aktivist!

Offentlig aktivist avslørt som… offentlig aktivist!

 MOTSTANDSBEVEGELSEN  Stefan Lund, ansvarlig for aktivismen i Trondheim har nylig blitt «uthengt» og trakassert av systemets betalte «antirasister». Nationellt Motstånd har vært i kontakt med Stefan for å få greie på hva som har skjedd og om dette har hatt noen innvirkning på Motstandsbevegelsens etablering i Trondheim.

sefan

En stund før jul ble store deler av Trondheim sentrum dekket av affischer der Stefan Lund fra Den Norske Motstandsbevegelsen ble hengt ut med navn og bilde. De anti-norske som var ansvarlige for affischerne begynte samtidig å trakassere Stefan gjennom telefonsamtaler og skjellsord ute på byen. Dette har ledet til en reaksjon fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som vi dog ikke skal gå nærmere inn på her, men det kan nevnes at det ikke hadde vært usannsynlig om statens betalte «antirasistiske» grupper samarbeidet med PST på visse områder.

Nationellt Motstånd har kontaktet Stefan for å finne ut hva han hadde å si om uthengningen.

Stefan, du har nylig blitt uthengt på affischer i Trondheim, kan du fortelle litt om hvem som står bak affischerne og hva som står på de?

Det er en såkalt antirasistisk organisasjon som heter SOS Rasisme som står bak affischerne. SOS Rasisme er en organisasjon som får statlig støtte for å bedrive sitt anti-norske arbeide. De har sterke koblinger til Tjen folket, som er et kommunistisk parti, og deres medlemmer gir hverandre jobb i SOS Rasisme. Affischerne består av navn og bilde av meg, samt at jeg skal være talsmann for Den Norske Motstandsbevegelsen. Det står også at vi mobber og hetser muslimer, jøder, homofile og innvandrere, samt at vår leder er dømt for drap.

Har denne uthengning påvirket deg på noen måte? Føles det ikke litt unødig av de og «henge deg ut» om nasjonalsosialist, når du allerede er åpen om dine meninger og ditt engasjement i Den Norske Motstandsbevegelsen?

Nei, jeg har mer eller mindre gått og ventet på at den dagen her skulle komme og jeg har også pratet med venner og bekjente om det, slik at disse ikke skulle bli altfor sjokkerte. For meg føles det mer som en lettelse at det endelig er overstått. Jeg har jo vært åpen om hva jeg heter fra begynnelsen av når jeg begynte å spre Motstandsbevegelsens propaganda i Trondheim og hver gang det er noen som har truet med politianmeldelse har jeg alltid presentert meg med navn og gitt de mitt telefonnummer og videre opplyst om at hvis politiet anser at vi gjør noe ulovlig så får de mer enn gjerne ta kontakt.

Slik jeg har forstått det, har du også blitt utsatt for mer direkte «trakassering» fra meningsmotstandere. Hva har det vært?

De har ringt min telefon flere hundre ganger hver dag og de har også funnet meg på byen for å prate med meg. Samtalen gikk rolig for seg og jeg opplyste om at Motstandsbevegelsen ikke aksepterer noen voldsomme handlinger mot våre medlemmer. Jeg opplyste også om hvem vi ville holde ansvarlig for slike handlinger. Når bussen jeg ventet på skulle kjøre så begynte de å skrike nazistsvin og at jeg lever farlig. Etter dette tilbød jeg de å treffe meg på en utvalgt plass, men når jeg dro for å møte de så dukket ingen opp. Siden har de ikke kontaktet meg igjen.

Er det samme personer som står bak affischerne som står bak den mer direkte trakassering?

Ja, det er samme personer fra Tjen folket/SOS Rasisme. Det er dog litt vanskelig å holde rede på hvilken organisasjon de representerer ettersom det er samme folk i begge organisasjonene.

Hvordan har du håndtert trakasseringen?

I begynnelsen var det litt vanskelig med flere hundre telefonsamtaler hver eneste dag, men siden ble det bare komisk som både jeg og andre har ledd godt av. Deres handlinger viser jo bare at de er redde for Motstandsbevegelsen og vi kommer aldri la noen andre påvirke den politiske kamp vi bedriver.

Er det noe annet du vil tillegge?

Det politiske arbeidet fortsetter akkurat som før og det er noe som motiverer meg enda mer nå ettersom det viser at det rådende systemet er redde for oss. Jeg kjenner ikke at jeg har noe å tape i mitt liv som aktivist. Jeg vil også takke alle kamerater som i dagene som har vært har vist meg sin støtte for det som har skjedd og jeg er takknemlig for at jeg kan gå igjennom denne kampen med disse menneskene.