Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Offentlig aktivitet i Arendal

Offentlig aktivitet i Arendal

MOTSTANDSBEVEGELSEN Aktivister fra Motstandsbevegelsen gjennomførte en offentlig aktivitet i Arendal lørdag ettermiddag.

Aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen gjennomførte lørdag ettermiddag en offentlig aktivitet i Arendal sentrum. Redesjef Jan-Christopher Pedersen forteller til Frihetskamp at det var mange positive tilbakemeldinger på organisasjonens aktivitet og budskap.

– Mange hyggelige samtaler oppstod med forbipasserende. Politiet var også forbi en tur, men dro raskt fra stedet og ønsket oss lykke til med aksjonen.

Jan-Christopher Pedersen, sjef over Rede 2.

En som var mindre glad i organisasjonens budskap var folkeforræderen Rune Sævre fra Sosialistisk venstreparti (SV). Til Agderposten beskriver han aksjonen som «veldig godt organisert» og at han opplevde situasjonen som skremmende.

– Han likte åpenbart ikke budskapet og skulle demonstrere dette på en eller annen måte. Det hele ble bare komisk, forteller Pedersen.

Etter en stund begynte noen innvandrerungdommer å samle seg på torget, og forsøkte å starte bråk når de hadde samlet tilstrekkelig med folk. Dette ble dog direkte konfrontert og bråkmakerne dro fra stedet med halen mellom bena.

Da aksjonen var avsluttet ble aktivistene trakassert av politiet, som ønsket å sjekke ID på samtlige. Etter trakasseriene var overstått, dro man samlet til et spisested for å innta et velfortjent måltid.