Hjem Nyheter Offentlig sikkerhet – gratis hagler til befolkningen

Offentlig sikkerhet – gratis hagler til befolkningen

USA: The Armed Citizens Project vil fremme borgervern og dele ut gratis hagler til borgere av Tuscson.

ACP-460x115

Den ideelle organisasjonen The Armed Citizens Project er en av flere organisasjoner som motarbeider strengere våpenlover. De har nå samlet 12.000 dollar som de ønsker å kjøpe 36 hagler for. Disse skal deles ut gratis til sivile innbyggere i Tuscson, Arizona.

– Dette handler om offentlig sikkerhet. Det handler om at folk skal kunne forsvare seg selv, sier Shaun McClusky fra ACP, som også stilte som ordfører-kanditat i Tuscsons forrige valg.

Han forteller at haglene er billige, at de kun fyrer av en ladning om gangen, og at kriminelle er relativt uinteressert i å stjele våpen av denne sorten. Med hver hagle følger en lås som sikrer den, og de som får utdelt hagler gis også kurs i hvordan man bruker våpnene.

Demokraten Steve Koachik som sitter i Tucsons bystyre og er talsmann for strengere våpenregler, kaller programmet «en løsning som søker et problem» og mener det er latterlig å tro at utdeling av gratis våpen til sivile vil gjøre dem tryggere.

I følgende nyhetssending forsøker CNN å lenke The Armed Citizen Project opp til blant annet Newtown-massakren, mens talspersoner for organisasjonen argumenterer imot.

Kilder:
Group plans free shotgun give-away to boost safety in Tucson.
Deler ut gratis hagler