Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Offentlig torgmøte med tale i Uppsala

Offentlig torgmøte med tale i Uppsala

2

MOTSTANDSBEVEGELSEN Lørdag 23. november gjennomførte svenske Rede 1 og Rede 8 i fellesskap et offentlig torgmøte med tale og flyvebladsutdeling i Uppsala sentrum. Mottakelsen fra lokalbefolkningen var god og mange interessante samtaler ble ført.

Lørdag 23. november samlet aktivister og medlemmer fra svenske Rede 1 og Rede 8 seg på et torg i Uppsala sentrum for en felles folkeopplysende manifestasjon. Aktiviteten startet med at et banner med appellen «Vi er folket!» ble rullet ut, flankert av to fanebærere.

Så snart kamprekvisittene var på plass tok Jimmy Thunlind fra Rede 8 plass bak banneret og med megafon holdt han en kraftfull tale til forsvar for ytringsfriheten og mot det svenske regimets folkeutbyttespolitikk.

Thunlind oppfordret tilhørerne om å anslutte seg til Den nordiske motstandsbevegelsen og bidra til kampen for et selvstyrende Norden med kontroll over beslutninger, naturressurser og valuta.

Akkurat da talen begynte gled en politibil inn på torget, like etterfulgt av to til, men hverken under talen eller under den påfølgende flyvebladsutdelingen gjorde politiet noe forsøk på å ta kontakt med noen av aktivistene, men nøyde seg med å være tilskuere til hele torgmøtet.

Under flyvebladsutdelingen oppsto mange interessante samtaler med forbipasserende lokalboere. Flere var oppriktig interessert i Motstandsbevegelsens politikk, og en mann sa at «nå når Sverigedemokraterna har sviktet alle sine idealer er dere det eneste troverdige alternativet!».

En mann fortalte at han i lang tid har fulgt alt som har blitt skrevet på Nordfront og hører på Nordisk Radios programmer, og en ung kvinne lurte på hvordan samfunnet skulle forandres hvis Motstandsbevegelsen fikk makten.

Midt under aksjonen kom et stort følge studenter som var utkledd som bjørner og danset på torget til høy musikk. Dette trakk naturligvis enda mer folk til plassen, som selvfølgelig ble tilbudt folkeopplysende flyveblader og diskusjoner.

Etter to og en halv time ble det meget vellykkede torgmøtet avsluttet, som foregikk fullstendig uten forstyrrelser, og hele gruppen motstandsmenn samlet seg i varmen på et serveringssted for å diskutere dagen og fylle på næringsreservene. Alle var enige om at Uppsala definitivt må besøkes med flere aksjoner fremover.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Bra jobbet av våre svenske brødre

marius
marius
2 år siden

Leve kampen –
Hill seier!