Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Offentlige aktiviteter og polititrakasserier på Sørlandet

Offentlige aktiviteter og polititrakasserier på Sørlandet

12

KAMP Aktivister fra Motstandsbevegelsen gjennomførte lørdag for- og ettermiddag offentlige aksjoner i både Arendal og Grimstad. Dagen bød også på nærmest absurd trakassering fra politiet.

Aktivister fra Motstandsbevegelsen inntok i dag Arendal for å gjennomføre en offentlig flyvebladsutdeling i sammenheng med den politiske festivalen Arendalsuka.

Da aktivistene besøkte festivalen på onsdag denne uken, ble aksjonen avbrutt av politiet etter cirka én time. Hele åtte politifolk bortviste da aktivistene ut av byen, og påla dem forbud mot å dele ut politisk informasjon i sentrum av Arendal.

Politiet tok også kontakt med redesef Jan-C. Pedersen og informerte om at det under Arendalsuka ikke var tillatt å dele ut politisk informasjon i Arendal, foruten av de etablerte partiene som hadde betalt for å ha stand. Det skal også tillegges at festivalledelsen tidligere har gått ut i media og uttalt at de ikke under noen omstendighet vil la Motstandsbevegelsen få ha en stand på Arendalsuka.

Offentlige aksjoner i Arendal og Grimstad

Da aktivistene ankom møteplassen like før klokken 11, ble de møtt av en rekke politifolk. Aktivistene gikk samlet inn på et nærliggende kjøpesenter for å ta noen å spise før aksjonen. Kort tid etter stormet politiet inn og ønsket å samtale med Jan-C. Pedersen, som var ansvarlig for aksjonen.

– De ville meddele at vi ikke var ønsket i Arendal, men lot oss likevel få en plass til å dele ut flyveblader, dog litt bortenfor selve Arendalsuka.

Pedersen forteller at de kort tid etter, ble oppmerksomme på et politihelikopter som fløy frem og tilbake over stedet hvor de stod. Politihelikopteret fulgte også etter aktivistene under hele dagen.

– Innsatslederen fortalte meg at vi kontinuerlig ville bli holdt under oppsikt, som følge av demonstrasjonen i Kristiansand, ettersom de ikke ønsket seg noen «overraskelser». 

Pedersen forteller at de internt diskuterte hvorvidt de skulle trosse politiets forbud og forsøke å ta seg inn på Arendalsuka, men avfeiet dette ganske raskt på grunn av det massive politioppmøtet.

På plass i Arendal ble det delt ut flyveblader og samtalt med folket i litt over 30 minutter, da aktivistene bestemte seg for å avbryte på grunn av kraftig regn. Ferden gikk så videre til Grimstad, med politihelikopter og patruljebiler på slep.

Aksjonen ble innledet klokken 14.00 i sentrum av Grimstad, og i tillegg til politihelikopteret var også representanter fra det lokale politikontoret naturligvis på plass.

I cirka én time ble det delt ut flyveblader og samtalt med folket. Idet aktiviteten skulle avrundet stormet politifolk frem og uttalte at aktivistene ikke lenger kunne filme, og at dersom man motsatte seg dette ville de pågripe aktivistene. Dette da «tilfeldige forbipasserende» (les: meningsmotstandere) hadde følt seg «provosert».

– Vi påpekte naturligvis for politiet at det var lov å filme på offentlig sted, men ettersom vi allerede hadde avrundet aksjonen, så var det uansett ingenting vi skulle filme, foruten diskusjonene med politiet, sier Pedersen.

Til tross for grov politisk trakassering av et tydelig hevngjerrig politi som følger alt annet enn loven, anser Pedersen at dagen var vellykket for organisasjonen.

– Til tross for massive og nesten absurde trakasserier fra politiet, ble det alt i alt en svært bra dag for oss. Mange flyveblader ble delt ut og mange hyggelige samtaler ble ført med interesserte forbipasserende. Artig også at systemet legger så store ressurser på oss. Det viser at vi er på rett vei!

Se flere bilder nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
12 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
5 år siden

Knallbra jobb kamerater! Hill seier!

Kim
Kim
5 år siden

Et politihelikopter faktisk… Ja hva koster det ikke og ha det i luften.

Politiet er helt idiot

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

Jeg vil påminne Politiet om noe, det som er deres største sjanse for utmerkelse, karriere promosjoner, karrierestige osv. nå. Vil bli deres største skamflekk i tiden som kommer. Tidene forandrer seg, det må dere også gjøre. Den største undersøkelsen den senere tid viser et klart flertall mot immigrasjon mot innvandring fra Asia og Afrika, konsekvensene av erstattningsinnvandringen ser man over hele Europa bortsett fra øst Europa. Nasjonalister er ikke deres fiender, vi ønsker lov og orden. Men vi fordømmer deres anti-nasjonalistiske politisk styrte handlinger. «Vi fulgte bare ordre», hvordan har det gått med dem? Sviker eller Nordmann?

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Disse «politifolkene» som demonstrer at de mangler elemenær kjennskap til lovverket, ønsker seg visst svenske tilstander her i Norge også.

Deres ulovlige politiske forfølgelse av noen få ikke-voldelige nordiske aktivister viser at regimet mer enn noe annet frykter en nordisk folkereisning mot globalistmafiaen som har styrt landet siden vårt folks nederlag i 1945.

Thomas W Mosveen
Thomas W Mosveen
5 år siden

God reportasje,og godt jobbet.

Andreas H
Andreas H
5 år siden

ettersom vi var så prioritert i Arendal området så får vi vel dra dit mye oftere framover 🙂 hyll seier

Mats
5 år siden

Nydelig!

Ravn
Ravn
5 år siden

Kjempebra gutta! Skulle vært der med dere!

Tom
Tom
5 år siden

Kjempebra! Merkelig hvor mye ressurser politiet plutselig har når det kommer til det å trakassere folk som bruker ytringsfriheten sin. Er vel ikke lenge før vi blir sendt i gulag hele gjengen.

Dynamo
Dynamo
5 år siden

Nok en pinlig tabbe av det norske amatørpolitiet. Dårligst i Norden, tilogmed Island har et politi som forstår egen lov.

Mathias N2
Mathias N2
5 år siden

Mycket bra jobbat kamrater!

Credo
Credo
5 år siden

Så populære har vi blitt at de rekvirerer et politihelikopter til oss, hva blir det neste?