Hjem Nyheter Ohio utreder «nazistisk» hjemmeundervisningsnettverk

Ohio utreder «nazistisk» hjemmeundervisningsnettverk

0

YTRINGSFRIHET Et åpent nasjonalsosialistisk nettverk har vært utsatt for et politisk drev som Ohios guvernør, samt en rekke senatorer og høytstående embetsmenn har medvirket i – og som, gitt statens lover, ikke ser ut til å gå noen vei.

Ohio-guvernør Mike DeWine liker ikke nasjonalsosialisme. Foto: Vivien McClain (CC BY-SA 4.0).

Den amerikanske delstaten Ohio’s Department of Education utreder et hjemmeundervisningsnettverk som:

  • informerer om at offentlige skoler drives av sionister.
  • lærer barn å hedre Adolf Hitler og hylle seieren.
  • instruerer foreldre om ikke å utsette barna sine for jødisk medieinnhold.

Det handler om (de over 2500 medlemmene av) Dissident Homeschool Network, representert som en kanal på Telegram. Gruppens medlemmer kaller seg nasjonalsosialister og deler læreplaner for hjemmeundervisning som fremhever hvit nasjonalisme. Gruppens grunnleggere og ledere ble nylig doxet som et par i landlige Upper Sandusky, Ohio.

«Det finnes absolutt ikke noe sted for hatefull, splittende og sårende undervisning i Ohios skoler, og det samme gjelder for statens hjemmeundervisning», kommenterer Stephanie Siddens, fungerende direktør for offentlig undervisning ved Ohio Department of Education, til Vice News, og la til:

Jeg fordømmer kategorisk og ettertrykkelig den rasistiske, antisemittiske og fascistiske ideologien og materialet som luftes her.

Ohio-guvernør Mike DeWine, har sammen med en rekke senatorer erklært at de «tar avstand» fra gruppen. Som følge av det pågående drevet har tjenestemenn i Ohios statsadministrasjon blitt tvunget til å påminne om at hjemmeundervisning i staten er ganske frigjort. Foreldre som underviser sine barn hjemme må sende inn kopier av sin læreplan til staten, men det er også der statlig kontroll slutter – så lenge læreplanen viser at elevene tilbys en sjanse til å tilegne seg kunnskapen og ferdighetene som er nødvendige for en bestått karakter – og det helt uansett hvilke eventuelle verdier som ellers presenteres i undervisningen.

Først publisert på Nordfront.se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg