Hjem Nyheter Norden Økende andel rasefremmede unge i Danmark setter religiøse lover over dansk lov

Økende andel rasefremmede unge i Danmark setter religiøse lover over dansk lov

0

DANMARK Et nytt «integrasjonsbarometer» fra København tegner et bilde av fremtidens lov og orden i et flerkulturelt Danmark: Flere og flere rasefremmede unge setter religiøs lov over dansk lovgivning.

Det mangler på forståelsen for samfunnet de nye rasefremmede fyller mer og mer. Det viser det duggfriske integrasjonsbarometeret som København kommune offentliggjorde på tirsdag. Barometeret måler integrasjonen blant unge rasefremmede i kommunen på en lang rekke områder, og særlig ett område er oppsiktsvekkende: nemlig de unge rasefremmedes forståelse for og aksept av dansk lovgivning.

Andelen unge rasefremmede som mener at religiøse lover skal følges, selv om de strider mot dansk lovgivning, er stigende.

Nesten hver tredje unge rasefremmed svarer i meningsmålingen at de er delvis enige eller enige i utsagnet om at «religiøse og kulturelle tradisjoner og lover skal følges, selv om de kan være i strid med dansk lovgivning». Helt nøyaktig er det 31 prosent av de 18 til 29-årige som mener dette, og dermed fortsetter en stigning tilbake fra 2017, hvor andelen var nede på 24 prosent.

Undersøkelsen ser også på hva unge med vestlig bakgrunn mener, og her er det tilsvarende tallet for 2018 nede på 18 prosent.

Integrasjonsbarometeret består av både statistiske opplysninger og en meningsmåling, som kommunen gjennomfører via den såkalte statsborgerskapsundersøkelsen. Her har i alt 2 395 unge blitt bedt om å delta, og resultatene er basert på en svarprosent på 45.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg