Hjem Nyheter Økende spenning i Midtøsten – Tyskland og Nederland stopper sine operasjoner i...

Økende spenning i Midtøsten – Tyskland og Nederland stopper sine operasjoner i Irak

0

MIDTØSTEN Etter økende spenning i Midtøsten og USAs evakuering av sin ambassade i Irak, setter Tyskland og Nederland sine militæroperasjoner i landet på pause.

Foto: AFP / Ahmas Al-Rubaye

Den tyske hæren har satt sine treningsprogrammer for irakiske soldater på pause, grunnet økende spenning i regionen, melder RT.

Tysklands forsvarsminister Jens Flosdorff sa at beslutningen ble tatt da de «orienterer seg mot sine partnere» og at det ikke finnes noen konkrete trusler mot tyske tropper for øyeblikket.

Tidligere på onsdag beordret USA en delvis evakuering av sin ambassade i Baghdad samt et konsulat i Erbil etter påstått «iransk aktivitet» i landet.

Like etter Tysklands annonsering fulgte Nederland etter og stoppet sitt oppdrag i Irak, som er å gi assistanse til irakiske sikkerhetsstyrker.

Tyskland og Nederland har rundt 160 respektive 50 soldater utplassert i Irak.

USAs evakuering har skapt uro hos EU-politikere som nå frykter at landet skal gå til krig mot Iran. Venstrepolitikeren Sahra Wagenknecht kritiserte USA for landets vilkårlige sanksjoner mot Iran og landets militærbaser i Europa og kalte på de «som vil redde den internasjonale freden og den iranske atomavtalen» om å gjøre sine stemmer hørt, rapporterer RT.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg