Hjem Nyheter Norge Økning av vold mot etniske nordmenn i Oslo

Økning av vold mot etniske nordmenn i Oslo

7

NORGE Politiet varsler om en økning av grov vold og kriminalitet blant ungdommer i hovedstaden. Gjerningsmennene er innvandrergjenger, mens ofrene er etniske nordmenn.

Politiet i Oslo har siden nyttår sett en drastisk av økning tilfeller der innvandrerungdommer oppsøker etniske nordmenn på gaten og truer dem med vold om de ikke betaler.

Etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik forteller til TV2 at gjengene, som består av unge personer av utenlandsk opprinnelse, peker seg ut yngre og tilfeldige ofre som de deretter truer med vold.

Fra TV2:

– De finner seg et offer som de går etter og sier at «hvorfor leker du deilig?» eller «hvorfor går du på den måten du gjør?» eller «hvorfor er du sånn?» eller «hvorfor sier du det?», «hvorfor ser du på meg?», så ilegger de vedkommende en bot, sier Stakston Langvik til TV 2.

Dersom ofrene ikke vil betale, truer ungdommene med å gi dem juling. Stakston Langvik forteller også at gjerningspersonene kan vise frem videoer av andre som får bank, for å overbevise ofrene om at de burde betale boten.

– Det kan starte veldig lavt, og så kan det gå ganske fort opp til 1000-1200 kroner. Og har de ikke penger der og da, så kan det faktisk hende at de tar det fra dem. Enten ved bruk av vold, eller ved at de tar det rett ut av lommene som et grovt tyveri.

For to uker siden ble en ung norsk mann alvorlig skadet etter å ha blitt slått med balltre i hodet etter å ha blitt overfalt av en innvandrergjeng på Ulsrud T-banestasjon i Oslo. Selv om gjerningsmennene er innvandrere og ofrene er nordmenn, så blir voldsepisodene ikke etterforsket som såkalt hatkriminalitet.

Årsaken til at innvandrerne angriper etniske nordmenn mener Langvik blant annet er at guttene har problemer med integrering og språk, og at gjerningsmennene har «utfordringer» og at de derfor trenger bredere tilbud fremfor straff:

— Årsaken til det kan sikkert være veldig mange, men det er veldig mange som trenger hjelp av forskjellige typer. Kanskje problemer med integrering, språk, skolegang. Det er mange ting her, det kan være psykologi inni bildet, narkotika.

— Vi trenger et alternativ til straff, for det er jo det vi må finne ut av hele tiden, hvilken straff skal vi tilby disse guttene og jentene.

Kilde:
– Barn «bøtelegges» for hvordan de ser ut og trues med bank hvis de ikke betaler

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

I dag er det krig, og kjerringen skjønner det ikke. Det er DERFOR hun flyter oppstrøms i eventyret, pga manglende realitetssans. Krig betyr, at det er sannsynlig, at en kan bli slått i hel. Når det er krig, så gjelder ekstraordinære forholdsregler. Alle vil ikke overleve. Mange vil dø. Det er naturens vilkår.

Anonym
Anonym
5 år siden

Det alternativet kan lämpligen bestå i att de används i den medicinska forskningen. 🙂

Helge Dahl
Helge Dahl
5 år siden

For noe tull å minimere kriminaliteten med å si de trenger hjelp.
Allle trenger vi vel hjelp til ett eller annet, det kan aldri bli en hvilepute for å normalisere slikt. Politi og styresmakter er kjepphøye og vant med lite problemer i Norge, men om dette fortsetter så kommer det fort etniske gjenger for å rydde opp, tusen ganger mer voldelige og en million ganger smartere an halvapene som visse tullinger har importert i hodet på oss vanlige

urban66
urban66
5 år siden

Dette avskummet må voksne, ansvarsbevisste nordmenn regelrett banke skikkelig kraftig; unngå vitner og alle forsøk fra avskummet side om å filme eller ta lydopptak av represaliene må unngås ved å knuse deres ( andres) mobiltelefoner. Er det noen av dere lesere som vet hvor disse elementene befinner seg, og forhåpentligvis ønsker å gå sammen mot å gi disse en KRAFTIG lærepenge så syng ut, jeg er med.

Blodorm
Blodorm
5 år siden

Her er et alternativ til straff: repatriering.

Ballbraker
Ballbraker
5 år siden

Grisebank med balltre pleier å hjelpe