Hjem Nyheter Europa Økt bruk av falske pass blant innvandrere

Økt bruk av falske pass blant innvandrere

MASSEINNVANDRING Et stort antall av innvandrerne som sitter fast i Hellas og som ønsker å reise lenger nord, tar i bruk falske pass. Dette rapporterer den tyske avisen Die Welt.

De fleste forfalskede papirer er funnet hos afghanere, syrere, iranere, albanere, tyrkere og eritreere.
De fleste forfalskede papirer er funnet hos afghanere, syrere, iranere, albanere, tyrkere og eritreere.

Bruken av falsk legitimasjon har økt. En stor andel av de som tar i bruk falsk legitimasjon er innvandrere som sitter fast i Hellas og ønsker seg videre nordover. Dette kan den tyske avisen Die Welt rapportere.

De fleste forfalskede legitimasjonspapirene er funnet blant afghanere, syrere, iranere, albanere, tyrkere og eritreere. Syrere bruker i de fleste tilfeller falske greske, italienske og tyske papirer. Afghanere anvender oftest falske koreanske eller franske pass.

Innvandrernes reisemål er vanligvis land som Tyskland, Italia, Nederland, Belgia og Sveits, og deretter veier som er åpne for å ta seg videre nordover.

Aria Danika fra Leger uten grenser.
Aria Danika fra Leger uten grenser.

Ifølge Leger uten grenser er tusenvis av «flyktninger» på de greske øyene utsatt for kulde om vinteren. De tror også at menn, kvinner og barn om sommeren har bodd i leire som har blitt helt overfylt med leire.

Aria Danika, prosjektleder for Leger uten grenser på Lesvos, rapporterer om at det er mangel på rennende vann og mangel på helsevesen. Danika beskriver situasjonen på øya slik:

— Situasjonen på øya var allerede forferdelig, nå er den helt håpløs.

Les også:
Tusentalls asylsøkere får opphold med usikre identifikasjonspapirer
Putin: «Syria er befridd, tid for flyktninger å reise hjem!»

Kilde:
Ökad användning av falska pass bland migranter