Hjem Nyheter Europa Økt bruk av falske pass blant innvandrere

Økt bruk av falske pass blant innvandrere

1

MASSEINNVANDRING Et stort antall av innvandrerne som sitter fast i Hellas og som ønsker å reise lenger nord, tar i bruk falske pass. Dette rapporterer den tyske avisen Die Welt.

De fleste forfalskede papirer er funnet hos afghanere, syrere, iranere, albanere, tyrkere og eritreere.
De fleste forfalskede papirer er funnet hos afghanere, syrere, iranere, albanere, tyrkere og eritreere.

Bruken av falsk legitimasjon har økt. En stor andel av de som tar i bruk falsk legitimasjon er innvandrere som sitter fast i Hellas og ønsker seg videre nordover. Dette kan den tyske avisen Die Welt rapportere.

De fleste forfalskede legitimasjonspapirene er funnet blant afghanere, syrere, iranere, albanere, tyrkere og eritreere. Syrere bruker i de fleste tilfeller falske greske, italienske og tyske papirer. Afghanere anvender oftest falske koreanske eller franske pass.

Innvandrernes reisemål er vanligvis land som Tyskland, Italia, Nederland, Belgia og Sveits, og deretter veier som er åpne for å ta seg videre nordover.

Aria Danika fra Leger uten grenser.
Aria Danika fra Leger uten grenser.

Ifølge Leger uten grenser er tusenvis av «flyktninger» på de greske øyene utsatt for kulde om vinteren. De tror også at menn, kvinner og barn om sommeren har bodd i leire som har blitt helt overfylt med leire.

Aria Danika, prosjektleder for Leger uten grenser på Lesvos, rapporterer om at det er mangel på rennende vann og mangel på helsevesen. Danika beskriver situasjonen på øya slik:

— Situasjonen på øya var allerede forferdelig, nå er den helt håpløs.

Les også:
Tusentalls asylsøkere får opphold med usikre identifikasjonspapirer
Putin: «Syria er befridd, tid for flyktninger å reise hjem!»

Kilde:
Ökad användning av falska pass bland migranter

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Vi må ikke la bagateller som falske pass hindre folk som vil betale for vår velferd og våre pensjoner i å komme til Europa og Norden. De vil jo bare berike oss med nye og spennende oppgaver for politi og domstoler/fengsler, gi oss nye og velsmakende matretter, osv. Nei, her må vi heve oss over småtterier og se det store bildet – berikelse og diversitet, et fargerikt fellesskap! Vi går fort lei av lapskaus og kjøttkaker i brun saus. Gi oss kebab!