Hjem Nyheter Norden Omfattende voldtektsliga avslørt i Nord-Finland

Omfattende voldtektsliga avslørt i Nord-Finland

0

FINLAND Flere retterganger planlegges nå i Oulu i nordre Finland. Byen har de siste årene blitt rammet av mengder av voldtekter, hvorav visse skal ha blitt utført av en 30 mann sterk voldtektsliga, som mistenkes for 29 grove seksualforbrytelser mot 20 barn.

Illustrasjonsbilde.

En mann født i 1975 ble i forrige uke tiltalt for grov voldtekt og grov seksuell utnyttelse av barn. Mannen påstås være medlem av voldtektsligaen i Oulu, som består av et tredvetalls menn som voldtar småbarn.

Oulu i den nordligste delen av Finland har de siste årene blitt rammet av en voldtektsepidemi. Fjällsjö Nyheter har tidligere rapportert om en afghansk statsborger som inviterte en finsk jente på stevnemøte for at hun skulle bli kidnappet og gruppevoldtatt av hans kompiser.

Det finske politiet ser veldig alvorlig på kriminaliteten og har advart finlenderne om at de må våkne og se problemene.

– Finland må våkne opp til det faktum at denne kriminaliteten begynner å bli organisert og at slike nettverk eksisterer, oppfordrer kriminaloverbetjent Sari Sarani.

Mest oppmerksomhet har gruppevoldtektene mot en tiårig jente fått. Hun ble voldtatt av et titall arabiske menn i et halvt år uten at noen finlendere reagerte.

Nå har det blitt avslørt at politiet i Oulu mistenker at det finnes en voldtektsliga bestående av 30 menn, som sammenlagt har voldtatt 20 barn. Voldtektsligaen voldtok finske barn i en tre års tid, før den ble avslørt.

– Det er totalt 30 mistenkte og de fleste er utlendinger. Totalt finnes det 20 mindreårige ofre, forteller kriminalbetjent Markus Kiiskinen.

I forrige uke ble det holdt rettergang mot en 22 år gammel mann fra Syria som var anklaget for å ha voldtatt et 14 år gammelt barn i bydelen Tuira den 17. november i fjor. Den saken regnes dog ikke ha noe med voldtektsligaen å gjøre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg