Hjem Nyheter Ontarios finansminister avgår etter fornøyelsesreise under korona

Ontarios finansminister avgår etter fornøyelsesreise under korona

CANADA I den canadiske provinsen Ontario avgår finansministeren etter å ha trosset myndighetenes direktiv til allmenheten om å ikke dra på fornøyelsesturer under pandemien.

Rod Phillips. Foto: MapleTreeCanuck (CC BY-SA 4.0)

I landets mest folketette provins Ontario har allmenheten siden i november vært oppfordret til å unngå all reising som ikke er nødvendig – så lenge smittespredningen eskalerer.

Finansminister Rod Phillips, fra Progressive Konservative Partiet, reiste dog privat til St. Barts i Karibia den 13. desember og returnerte tidligere i uken.

Han beklaget det ved hjemkomsten og kalte reisen for en «dum feil».

Phillips oppga til reportere på Toronto Pearson-flyplassen at han håpet på å kunne beholde sin jobb, men at han var klar til å følge statsministerens beslutning om forholdet.

– Åpenbart gjorde jeg en betydelig feil i min vurdering og kommer til å holdes ansvarlig for dette, sa Phillips og fortsatte:

– Jeg har ingen unnskyldning for det faktum at jeg reiste når jeg ikke burde ha reist.

Ontarios statsminister Doug Ford har oppgitt at han har visst om at Phillips skulle reise bort, men hevder ifølge CBC at ministeren aldri fortalte til noen at det var Karibia som han skulle dra til.

Lederen for Ontarios Nye Demokratiske Parti Andrea Horwath har stemt for å avskjedige Phillips og har derved betonet det uakseptable i at han «ignorerte helseråd til allmenheten» – samtidig som regjeringen «krever oppofringer fra vanlige Ontarioinnbyggere».

Hun finner det videre usannsynlig at en erfaren minister ikke informerer statsministeren om sitt reisemål «midt under en global nødsituasjon» og fortsetter:

Og om han ikke gjorde det, så skulle dette i seg være tilstrekkelig for at han skal avskjediges.

Statsminister Ford har nå kunngjort at hans finansminister Rod Phillips avgår etter å ha trosset de rådende restriksjonene og dratt på en fornøyelsereise.

Ford kommenterer Phillips avskjed med at regjeringen under koronapandemien «tar alvorlig på ambisjonen om å holde en høy standard».